Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας μέσω του σχολείου και της οικογένειας στο Δημοτικό Σχολείο Νυδριού

0

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Δημοτικό Σχολείο Νυδριού Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας μέσω του σχολείου και της οικογένειας στη κοινότητα που συνδιοργανώθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση ΔΕΠΟΚΑΛ Δήμου Λευκάδας (Βοήθεια στο Σπίτι), το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας , τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και τους Συλλόγους Γονέων – Κηδεμόνων των Σχολείων Νυδριού.
Οι συμμετέχοντες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τους θεματικούς άξονες του προγράμματος : Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) – χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή και Πρώτες Βοήθειες – Πρόληψη ατυχημάτων.
Παράλληλα με την επιστημονική κατάρτιση οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία δωρεάν εξετάσεων : Λήψη Τεστ Παπανικολάου με ταυτόχρονη ενημέρωση για τον εμβολιασμό του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας από γυναικολόγο και μαία καθώς επίσης Προσυμπτωματικό Έλεγχο PSA (εξέταση προστάτη) από ιατρό ουρολόγο.
Τέλος έγινε έλεγχος για τυχόν παραλήψεις στην εμβολιαστική κάλυψη παιδιών από Παιδίατρο και Επισκέπτριες Υγείας .
Η Κοινωφελής ΔΕΠΟΚΑΛ και ο Δήμος Λευκάδας θα συνεχίσουν να υλοποιούν παρόμοια προγράμματα.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Λευκάδας και κοινωνικούς φορείς έχουν προγραμματιστεί και σχεδιάζονται δράσεις σε θέματα υγείας που θα υλοποιηθούν σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές του Δήμου .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.