Π. Κουρουμπλής: «Θα πέσει ο Μητσοτάκης από τα ψέματα που είπε»

Π. Κουρουμπλής: «Θα πέσει ο Μητσοτάκης από τα ψέματα που είπε» – αναλυτικά όσα αναφέρονται σε δήλωσή του :

Τη «γύμνια» της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα, από τη διαχείριση των πυρκαγιών και της πανδημίας, μέχρι τον ανασχηματισμό και την αντιμετώπιση της ακρίβειας, κατέδειξε σήμερα ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha 98,9 και στο δημοσιογράφο Τάκη Χατζή.

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι «η κυβέρνηση και το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια διακυβέρνησης απέτυχαν στη διαχείριση μιας σειράς κρίσεων, με πιο πρόσφατη τις πυρκαγιές, που έκαψαν δάση σε έκταση σχεδόν 1,5 εκατομμυρίου στρεμμάτων και μετέτρεψαν χιλιάδες Έλληνες από νοικοκυραίους σε επιδοματούχους, αφαιρώντας τους την αξιοπρέπεια. Η κυβέρνηση δεν έμαθε τίποτα από το 2018. Τους έφυγαν όλες οι φωτιές και οι αναζωπυρώσεις. Το αλαλούμ θα το κρίνει η κοινωνία. Κι εγώ θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη ζητώντας από τον Άρειο Πάγο να ερευνήσει αν υπήρξαν παραλείψεις των πολιτικών και επιχειρησιακών αρχών στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Γιατί μέχρι τώρα η Δικαιοσύνη ερευνά μόνο το ενδεχόμενο εμπρησμών».

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι η αδυναμία της κυβέρνησης φάνηκε και στον ανασχηματισμό, μετά τις πυρκαγιές, με τον τρόπο που χειρίστηκε το ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας, όπου λόγω έλλειψης στελεχών αναγκάστηκε να «εισάγει» υπουργό από την Κύπρο. Σημείωσε μάλιστα ότι είναι επικίνδυνη η υπουργοποίηση Στυλιανίδη για τα εθνικά θέματα στην Κύπρο. Αποκάλυψε δε, ότι ο κ. Στυλιανίδης το 2015 ως αρμόδιος Επίτροπος είχε μοιράσει 85 εκατομμύρια σε ΜΚΟ, χωρίς να ρωτήσει την ελληνική κυβέρνηση, την οποία η ΝΔ τότε λοιδορούσε για δήθεν επιχορηγήσεις των ΜΚΟ. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυβερνητικών συνεργασιών μετά τις εκλογές, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει σταθερό προσανατολισμό στη συνεργασία με κόμματα του Δημοκρατικού Χώρου όπως το ΚΙΝΑΛ, αλλά αυτή η συζήτηση θα πρέπει να γίνει εκ των πραγμάτων μετά τις εκλογές. Εξήγησε επίσης ότι το 2015, οι συνθήκες ήταν τέτοιες που δεν επέτρεπαν στον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι η κοινωνία, μετά την πανδημία, τον εγκλεισμό και τις πυρκαγιές αντιμετωπίζει έναν «τυφώνα ακρίβειας» τεράστιο κύμα αυξήσεων και είναι ευθύνη της κυβέρνησης και να συγκρατηθούν, αλλά και να μην πολλαπλασιαστούν αυτές οι αυξήσεις, αν σε κάποιο βαθμό είναι «εισαγόμενες». «Θα πέσει ο Μητσοτάκης από τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις για την ασφάλεια, το νόμο και την τάξη, για καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και για τις παλινωδίες του ακόμα και στην αστυνομία στα πανεπιστήμια», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ