Π. Τσιχριτζής: Κανείς στο Επιμελητήριο δεν έλαβε έξοδα παράστασης

0

Με γραπτή δήλωση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νιας Παναγιώτης Τσιχριτζής διευκρινίζει ότι ουδέποτε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και κανένα άλλο μέλος της διοίκησης, έλαβε έξοδα παράστασης, παρ’ ότι στα περισσότερα Επιμελητήρια της χώρας είναι κάτι σύνηθες και παρ’ ότι ο νέος επιμελητηριακός νόμος το επιτρέπει ρητά. Επίσης στην ίδια δήλωση ο Παναγιώτης Τσιχριτζής τονίζει ότι “ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεν υπογράφει κανένα απολύτως ένταλμα πληρωμής εξόδων του Επιμελητηρίου. Την αρμοδιότητα αυτή, έχει ο Οικονομικός Επόπτης, που διαχρονικά στο Επιμελητήριό μας, δεν έχει αρνηθεί την υπογραφή ποτέ.”

Αναλυτικά η δήλωση:
Επιθυμώ να υπενθυμίσω προς όλους, ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεν υπογράφει κανένα απολύτως ένταλμα πληρωμής εξόδων του Επιμελητηρίου. Την αρμοδιότητα αυτή, έχει ο Οικονομικός Επόπτης, που διαχρονικά στο Επιμελητήριό μας, δεν έχει αρνηθεί την υπογραφή ποτέ.
Ουδέποτε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και κανένα άλλο μέλος της διοίκησης, έλαβε έξοδα παράστασης, παρ’ότι στα περισσότερα Επιμελητήρια της χώρας είναι κάτι σύνηθες και παρ’ότι ο νέος επιμελητηριακός νόμος το επιτρέπει ρητά.
Το ύψος των οδοιπορικών τα οποία καταβάλλονται στους μετακινούμενους, είτε είναι μέλη της διοίκησης, είτε συνεργάτες ή στελέχη του Επιμελητηρίου, καθορίζονται με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν ομόφωνες σύμφωνα με τους ισχύοντες κάθε φορά νόμους. Οι δε εντολές μετακίνησης αναρτώνται στη Διαύγεια και λαμβάνονται από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου ως εκτέλεση αποφάσεων του Δ.Σ., οι οποίες μέχρι τώρα ήταν ομόφωνες.
Οφείλω να υπενθυμίσω ότι από την 1η Ιανουαρίου του έτους 2015, οι συνδρομές στο Επιμελητήριο δεν είναι υποχρεωτικές, αλλά μόνο ανταποδοτικές. Υποχρεωτική είναι η πληρωμή του τέλους διατήρησης μερίδας στο Γ.Ε.ΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) στο οποίο υποχρεούνται να είναι εγγεγραμμένοι όλοι. Το δε ύψος του τέλους αυτού για κάθε τύπο Φυσικού ή Νομικού προσώπου καθορίζεται με Υπουργική Απόφαση και δεν επιτρέπεται ο διακανονισμός.
Όλα τα παραπάνω οφείλω να τα υπενθυμίσω στους συναδέλφους, προκειμένου να αποφεύγεται κάθε απόπειρα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.