ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ

Στην Αθήνα έφτασε λίγο μετά τις 10:30 σήμερα το πρωί ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος προσγειώθηκε με το Air Force One στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές στον Αμερικανό Πρόεδρο ο οποίος αμέσως μετά αναχώρησε για το ξενοδοχείο του και αμέσως μετά κατευθύνθηκε προς το Προεδρικό Μέγαρο, όπου και έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
«Σας καλωσορίζω στην Αθήνα και σας υποδέχομαι ως τον Πρόεδρο της μεγάλης και φίλης χώρας των ΗΠΑ ο οποίος διακρίθηκε διεθνώς για την υπεράσπιση του ανθρώπου, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ για την συμπαράσταση του προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό σε αυτή την περίοδο που αντιμετωπίζουμε μια βαθιά κρίση. Παράλληλα ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι και ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι το ευρωπαϊκό ιδεώδες είναι εκείνο που μας εμπνέει και μίλησε στον Μπαράκ Ομπάμα για τα εθνικά θέματα της χώρας.
Ο Μπαράκ Ομπάμα ευχαρίστησε από την πλευρά του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θερμό καλωσόρισμα στην Αθήνα και όλο τον ελληνικό λαό.
«Θεώρησα ότι στο τελευταίο ταξίδι μου πριν αποχωρήσω από την Προεδρία έπρεπε να επισκεφθούμε την χώρα που γέννησε την Δημοκρατία» σημείωσε.
Στη συνέχεια, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Είναι για εμάς μεγάλη η χαρά και η τιμή να έχεις επιλέξει την Ελλάδα ως έναν από τους σταθμούς του τελευταίου ευρωπαϊκού ταξιδιού σου και αυτό μπορεί να δώσει από μόνο του σημαντικά μηνύματα τόσο στην Ευρώπη όσο και στη διεθνή κοινότητα», είπε ο κ. Τσίπρας.
Ο Μπαράκ Ομπάμα από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα και τον ελληνικό λαό για τη θερμή υποδοχή.
«Εμμένουμε στην θέση μας ότι μόνο με τη λιτότητα δεν γίνεται τίποτα. Θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους για να υπάρξει μια βιώσιμη ανάπτυξη», υπογράμμισε.

«Η ουσιαστική απομείωση του χρέους, ο επανακαθορισμός των συμφωνηθέντων πλεονασμάτων και η ένταξη και της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης είναι όλα όσα δικαιούται η Ελλάδα και ο χρόνος για να εκπληρωθούν είναι τώρα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Ο κόσμος οφείλει τα μέγιστα στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκινώντας την ομιλία του στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Μάλιστα, ευχαρίστησε τον “Αλέξη”, όπως αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα, για την συνεργασία τους και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα συνεχίζει τον δύσκολο δρόμο για την ανάπτυξη» και ότι «η λιτότητα δεν είναι συνταγή ανάπτυξης».
Να δούμε ένα απόσπασμα από την συνέντευξη τύπου.
[videojs_video url=”http://www.acheloostv.gr/online/images/videos/EIDHSEIS/15_11_16/SYNENTEJH OMPAMA TSIPRA.mp4″]

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ