Σεμινάριο εκπαίδευσης θαλάσσιας επιβίωσης στην Πάτρα 27-28 Μαΐου

Στην Πάτρα θα διεξαχθεί Σεμινάριο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης με σκοπό την εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας και ενδυνάμωση των ηγετικών ικανοτήτων στελεχών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και πολιτών στις 27 και 28 Μαΐου 2017. Θα συμμετάσχουν στελέχη από Δήμους, Εταιρείες, Εθελοντές, φοιτητές και πολίτες που θέλουν να αποκτήσουν ένα ακόμα εφόδιο και μια εμπειρία ζωής σε θέματα θαλάσσιας επιβίωσης, πρώτων βοηθειών, καταστάσεις κρίσεων κλπ. Το σεμινάριο διοργανώνεται σε ξενοδοχείο της Πάτρας (θεωρία) και στην θάλασσα (πρακτική) από την Πανελλήνια Ένωση Πιλότων και την iForce Επικοινωνίες και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,

Σύμφωνα με μελέτες διεθνών οργανισμών έχει κριθεί επιτακτική η ανάγκη για κατάρτιση των πολιτών αλλα και των στελεχών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών. Τα καταλλήλως εκπαιδευμένα στελέχη, εργαζόμενοι και πολίτες συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση της κρίσης με αποτέλεσμα την ελάχιστη δυνατή απώλεια τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και σε υλικές ζημιές. Είναι δυστυχώς αρνητικό γεγονός στατιστικά για την χώρα μας ότι βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες στην Ε.Ε. σε πνιγμούς στην θάλασσα από διάφορες αιτίες.

Την ανάγκη αυτή για αξιόπιστη και έγκυρη κατάρτιση έρχεται να καλύψει ένα πρωτοποριακό ταχύρυθμο εκπαιδευτικό σεμινάριο, για δεύτερη φορά στη χώρα μας, στα αυστηρά πρότυπα της Ελληνικής Αεροπορίας και των αντιστοίχων της Ε.Ε. Σαφώς η ζωή είναι πιο ασφαλής όταν είμαστε προετοιμασμένοι και ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε τους εκάστοτε κινδύνους. ανανεώνουν το ραντεβού με την ασφάλεια σε ένα δεύτερο κύκλο σεμιναρίων πανομοιότυπο με εκείνων που έχει ήδη διεξαχθεί επιτυχώς και με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων σε πολλές χώρες παγκοσμίως, με τίτλο: Σεμινάριο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (Σ.Ε.Θ.Ε.). Πέραν της ασφάλειας το σεμινάριο είναι και μια ευχάριστη εμπειρία προς όλες τις ηλικίες για την ενδυνάμωση της προσωπικότητας και το χτίσιμο δεσμών εμπιστοσύνης μεταξύ εργαζομένων.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα και πρακτική εκπαίδευση στην θάλασσα. Οι εκπαιδευτές του είναι κάτοχοι πτυχίου ναυαγοσώστη, αυτοδύτη των ενόπλων δυνάμεων με πολύχρονη εμπειρία  στην θαλάσσια επιβίωση. Το κόστος του διήμερου σεμιναρίου είναι ιδιαίτερα προσιτό, όπως οφείλει να είναι και το δικαίωμα όλων στην πρόληψη και στην ασφάλεια.
Μεταξύ άλλων θα γίνει εκπαίδευση σε τάξη (έως 40 άτομα μέγιστο) στα εξής θέματα : Σωστικά μέσα-λειτουργία Σωσιβίου, επίδειξη υλικών survival kit, λειτουργία λέμβων 7-25 ατόμων, άνοιγμα λέμβους 7-25 ατόμων, επικίνδυνη θαλάσσια ζωή, κολύμβηση-επιβίβαση σε λέμβους, ιατρικά προβλήματα στην θαλάσσια επιβίωση – πρώτες βοήθειες, έρευνα – εντοπισμός – διάσωση, χρήση ειδών εντοπισμού διάσωσης, ηγεσία σε κρίσιμες καταστάσεις κλπ. Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικα άτομα, στελέχη πολιτικής προστασίας Δήμων, Περιφερειών, Οργανισμών, πιλότους, πλήρωμα αεροπλάνων ή πλοίων, στελέχη επιχειρήσεων, ιδιώτες με συχνή χρήση αεροπλάνων, πλοίων αλλά και σε κάθε άλλο άτομο που ενδιαφέρεται να έχει μια κατάρτιση στο αντικείμενο αυτό χωρίς διακρίσεις. Στο τέλος της εκπαίδευσης θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
LINKS: www.iforce.gr, www.hellenicpilotsassociation.org

ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ-ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ.
Για περαιτέρω πληροφορίες ή δυνατότητες συμμετοχής ή χορηγικές ευκαιρίες επικοινωνήστε με την iForce Επικοινωνίες www.iforce.gr
Τηλ.: 210-3392500, 6936-850951 ώρες 12:00-16:00, info@iforce.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ