Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» την Πέμπτη

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι», την προσεχή Πέμπτη 29 Μαρτίου, ενώ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα, στις 10:00 το πρωί, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ζητούν μεταξύ άλλων, να δοθεί οριστική λύση που να διασφαλίζει ως θεσμό το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, καθώς κάνουν λόγο για «15ετή ομηρία».

 

Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται ακόμα, η καταβολή δεδουλευμένων, η αναγνώριση και καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους oικογενειακούς bοηθούς, η κάλυψη των κενών θέσεων απασχόλησης και η αντικατάσταση του στόλου των αυτοκινήτων, καθώς – όπως αναφέρουν – είναι επικίνδυνα προς χρήση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εκφράζει τη συμπαράσταση και τη στήριξή της και καλύπτει συνδικαλιστικά τις κινητοποιήσεις που αποφάσισε το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι» με αιχμή την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018.

Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που εργάζονται στους Δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού, να συμμετέχουν ενωτικά και δυναμικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της Πέμπτης 29 Μαρτίου 2018, όπως και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 10:00 το πρωί της ίδιας ημέρας στην Πλατεία Κλαυθμώνος-Αθήνα.

Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να στείλουν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση και στα αρμόδια Υπουργεία πώς, φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός. Ήρθε η ώρα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι υποσχέσεις να υλοποιηθούν.

Οι Εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζονται και διεκδικούν:

  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι με συνέπεια να οδηγούνται στην εξαθλίωση και αυτοί και οι οικογένειές τους.

  • Την υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης για οριστική τακτοποίηση όλων των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς εργάζονται ανελλιπώς επί δεκαπέντε (15) συνεχόμενα χρόνια, έχουν προσληφθεί μέσω Α.Σ.Ε.Π. και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών Κοινωνικών ομάδων.

  • Την άμεση καταβολή του επιδόματος Ανθυγιεινής και Επικίνδυνης Εργασίας και στους Οικογενειακούς Βοηθούς του Προγράμματος.

  • Την ενίσχυση με το απαραίτητο προσωπικό, καθώς το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην αποδόμηση και διάλυση του, λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε έμψυχο δυναμικό που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

  • Την ενίσχυση και αναβάθμιση των υλικοτεχνικών μέσων που χρησιμοποιούν καθημερινά για τις ανάγκες εφαρμογής του προγράμματος οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στέκεται αλληλέγγυα στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τους καλύπτει συνδικαλιστικά και τονίζει ότι είναι υποχρέωση όλων μας να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην παροχή της κοινωνικής φροντίδας όλων των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη και να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους που απασχολούνται για πολλά χρόνια στο Πρόγραμμα αυτό, κόντρα στην οικονομική κρίση και στις μνημονιακές πολιτικές που πλήττουν το σύνολο της Κοινωνίας και των εργαζομένων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ