Σπήλιος Λιβανός – Συμμετοχή σε τιμητική εκδήλωση Πανεπιστημίου Πατρών

Η Εταιρεία Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της κ. Σπήλιο Λιβανό και το μέλος κ. Χρήστο Μούλια, συμμετείχε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στην τιμητική εκδήλωση για τον Π.Κ. που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Πρύτανης, Καθηγήτρια κα. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, στα πλαίσια των εορτασμών για τη 52η επέτειο από την ίδρυση του Ιδρύματος.

Ο Σπήλιος Λιβανός είχε την τιμή να απευθύνει χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους και να παρουσιάσει κάποια από τα βασικά γνωρίσματα της προσωπικότητας του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, καθότι ανδρώθηκε στο πλευρό του, ενώ ο Χρήστος Μουλιάς ανέπτυξε ομιλία με θέμα τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο ως πολιτικό και παιδαγωγό.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του Σπήλιου Λιβανού είναι το ακόλουθο: “Η στάση ζωής και οι επιλογές του αντικατόπτριζαν πλήρως την πολιτική του σκέψη και πρόταση. Σοφά λόγια, σπουδαία έργα, ανιδιοτελή προσφορά, προσήλωση στο πνεύμα και όχι στην ύλη, αγάπη για την Πατρίδα. Αυτός ήταν ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος.”

Στην άρτια οργανωμένη και εξαιρετικά πετυχημένη εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πατρών τοποθετήθηκε με μοναδικό τρόπο ο Καθηγητής Φιλοσοφίας κ. Χρήστος Τερέζης για τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο ως φιλόσοφο και ιστορικό της φιλοσοφίας. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με duo κιθάρας των βιρτουόζων ερμηνευτών κκ. Ανδρόνικου Καραμπέρη και Χρήστου Τσαρούχη, Καθηγητών στη “Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών”.

Η συμμετοχή της Ε.Φ.Π.Κ. στην εκδήλωση, εντάσσεται στα πλαίσια μιας προσπάθειας αναβάθμισης της παρουσίας της και της αλληλεπίδρασης με την κοινωνία των πολιτών. Μια προσπάθεια που θα έχει συνέχεια, πάντα με απώτερο στόχο την προβολή του έργου και της ευρύτητας του πνεύματος του Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ