Στα Ιωάννινα ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ , Γιάννης Καρβέλης – στόχος η αναχαίτιση της πανδημίας

Ο υψηλότερος μέχρι στιγμής αριθμός, με 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, καταγράφεται για τα Ιωάννινα στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ της Παρασκευής.

Στην Ήπειρο καταγράφονται επίσης ένα νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία και ένα στην Πρέβεζα.
Τα Γιάννινα επισκέφθηκε σημερα Σάββατο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, και οι δύο Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου όπου στις δώδεκα το μεσημέρι πήραν μέρος μέρος σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Εν τω μεταξύ τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων επισκέφθηκε χθες ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας. Σε δηλώσεις του ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Νίκος Κατσακιώρης ευχαρίστησε την 6η ΥΠΕ για την πολύτιμη συνδρομή της στην ενίσχυση του του νοσοκομείου τόσο με προσωπικό όσο και με χρηματοδότηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο τρόπο τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία .

Η κατάσταση στην περιοχή δεν είναι καλή ,σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ.Καρβέλης, υπογραμμίζοντας πως πρωταρχικός στόχος είναι η αναχαίτιση της πανδημίας στην κοινότητα ώστε να μην περνά στο νοσοκομείο απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες για αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Το ΠΓΝΙ χρειάζεται τη στήριξη του νοσοκομείου Χατζηκώστα για τη νοσηλεία ελαφρών περιστατικών Covid-19 επεσήμανε ο κ.Καρβέλης . Όπως γνωστοποίησε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ , έχει ήδη αποσταλεί σε όλα τα νοσοκομεία της υγειονομικής περιφέρειας σχετικό έγγραφο ώστε να είναι έτοιμα να νοσηλεύσουν τουλάχιστον ήπια περιστατικά Covid, ανέφερε ο κ. Καρβέλης .

 

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ : epirus-tv-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ