Στις πλημμυροπαθείς περιοχές του νομού Αιτωλοακαρνανίας περιόδευσε κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ

Στις πλημμυροπαθείς περιοχές του νομού Αιτωλοακαρνανίας όπου  εκατοντάδες σπίτια και καλλιέργειες έχουν πλημμυρίσει, περιόδευσε κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής το Νίκο Μωραΐτη βουλευτή του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας το κλιμάκιο του ΚΚΕ συνομίλησε με κατοίκους . Όπως επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή από τις έντονες βροχοπτώσεις που δημιούργησαν εκτεταμένες καταστροφές σε βασικές υποδομές, κατοικίες, επαγγελματικό εξοπλισμό, φυτικό (εκατοντάδες στρέμματα βαμβακιού, αρκετά στρέμματα ρυζιού στις εκβολές του Αχελώου) και ζωικό κεφάλαιο σε διάφορες περιοχές τόσο στον Δήμο Μεσολογγίου, στα Δημοτικά Διαμερίσματα Μεσολογγίου, Αιτωλικού και στις Τοπικές Κοινότητες( Αγίου Γεωργίου, Κατοχής, Νεοχωρίου , Ευηνοχωρίου, Αγγελοκάστρου, Αγίου Θωμά και Σταμνών), όσο και στον Δήμο Αγρινίου που πλημμύρισαν μέχρι και κεντρικοί οδοί της πόλης . Όπως και στο Καινούργιο, Παναιτωλιο, Παραβόλα , στην Μακρυνεία, όπου ειδικά στο Ζευγαράκι έχει κλείσει ο δρόμος, όπως και στις Παπαδάτες από υπερχειλίσεις ρεμάτων.
Κλειστή είναι και η περιφερειακή της Μακρυνείας. Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, όπου από το Κεφαλόβρυσο και μετά, συγκεκριμένα στο φαράγγι της Κλεισούρας και στα Φραγκουλέικα, όπου ο δρόμος έχει καταστραφεί σε αρκετά σημεία και φερτά υλικά – λάσπες και είναι κλειστός
Στις συναντήσεις εκφράστηκε η οργή και αγανάκτηση των κατοίκων που έχουν αφεθεί στο έλεος των καιρικών φαινομένων, κατήγγειλαν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, της περιφέρειας και της δημοτικής αρχής που παρά τις υποσχέσεις σε προηγούμενες πλημμύρες δεν έκαναν απολύτως τίποτα.
Ο Νίκος Μωραΐτης κατήγγειλε την αδιαφορία της κυβέρνησης. Τόνισε τα πλημμυρικά φαινόμενα για ακόμη μια φορά αποδεικνύουν πως ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και η ΕΕ, που θωρακίζει την κερδοφορία των ομίλων, δεν μπορούν να οδηγήσουν στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα δεν προχωράνε γιατί το κέρδος των κατασκευαστικών μονοπωλιακών ομίλων εξυπηρετείται περισσότερο σε άλλους τομείς. Το ΕΣΠΑ και η συνέχειά του το ΣΕΣ δεν εντάσσουν και δεν εγκρίνουν τέτοια αναγκαία έργα που εξυπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες γιατί δεν οδηγούν σε ικανοποιητική κερδοφορία για τα μονοπώλια.
Λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για αντιπλημμυρικά έργα…μόνο για επιχειρηματίες και έργα βιτρίνας
Επίσης ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους κατοίκους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να δημιουργήσουν λαϊκή επιτροπή να διεκδικήσουν «να αποζημιωθούν στο σύνολό των ζημιών, να παγώσουν τα χρέη τους σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους και απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη». Επομένως, το ζητούμενο είναι να βάλουν οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματίες, τα λαϊκά στρώματα στο επίκεντρο του αγώνα τους τα δικά τους συμφέροντα, δίχως αυταπάτες ότι μπορεί να ικανοποιηθούν χωρίς σύγκρουση με το κεφάλαιο. Να παραμεριστούν αυταπάτες ότι οι λύσεις θα έρθουν στα πλαίσια μιας καλύτερης κυβερνητικής διαχείρισης. Στην κατεύθυνση αυτή δυναμώνουμε τον αγώνα μας για τα λαϊκά προβλήματα.
Δυναμώνουμε τον αγώνα για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Στην κατεύθυνση αυτή παλεύουμε για μια ανάπτυξη που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να θέσουν στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος και των διεκδικήσεών τους το ζήτημα των κρίσιμων υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας με προτεραιότητα την κατασκευή και επισκευή των αστικών δικτύων όμβριων υδάτων. Πρέπει να απορρίψουν την πολιτική που τους αναγκάζει να πληρώνουν διπλά και τρίδιπλα, να φορολογούνται για να υλοποιηθούν κατά προτεραιότητα έργα με γνώμονα το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων. Να απορρίψουν την πολιτική που επιδεινώνει τους όποιους περιβαλλοντικούς περιορισμούς στις χρήσεις γης για να στηρίξει την καπιταλιστική κερδοφορία».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ