Συζητήθηκε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ – Ν. Μωραΐτης: Αποζημιώσεις και έκτακτη ενίσχυση στους πληγέντες της Αιτωλοακαρνανίας (VIDEO)

Να καταβληθούν αποζημιώσεις και έκτακτη ενίσχυση στους πληγέντες από τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν το Νομό Αιτωλοακαρνανίας ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να απαλλαγούν οι πληγέντες από δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ κλπ., καθώς και να αποκατασταθούν οι υποδομές. Όπως ανέφερε, μέχρι τώρα επί της ουσίας δεν έχει γίνει τίποτα και η καταγραφή των ζημιών γίνεται με ρυθμούς χελώνας αφού ο ΕΛΓΑ έχει μόλις πέντε μόνιμους υπαλλήλους.

Καυτηρίασε το γεγονός ότι η κυβέρνηση προχώρησε στο πάγωμα των οφειλών των πληγέντων αλλά τα ζητάει μαζεμένα.

Την καθυστέρηση στην καταγραφή των ζημιών παραδέχθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου και ανέφερε ότι θα επιταχυνθεί η σχετική διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα με τους καταγραφείς του ΕΛΓΑ που δεν πηγαίνουν στις πληγείσες περιοχές καθώς δεν τους καταβάλλονται τα έξοδα μετακίνησης, ο υπουργός ανέφερε ότι θα αξιοποιηθούν στοιχεία παρελθόντων χρόνων για τις καλλιέργειες της περιοχής.

Για τις καταστροφές που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ, ανέφερε ότι θα ενταχθούν στα ΠΣΕΑ.

Μετά την απάντηση του υπουργού, οι πληγέντες θα πρέπει να ανησυχούν περισσότερο, ανέφερε ο Νίκος Μωραΐτης, επισημαίνοντας επί της ουσίας ότι δεν υπάρχει απάντηση από την κυβέρνηση.

Τόνισε ότι οι πληγέντες έμειναν ανοχύρωτοι και απροστάτευτοι στις βροχές και στις πλημμύρες και ότι τα προβλήματα παραμένουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ