Συμμετοχή του Κώστα Καραγκούνη στο 10ο Φόρουμ Αυτοδιοίκησης στα Κύθηρα

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Καραγκούνης εκπροσώπησε χθες τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο 10ο Φόρουμ της Αυτοδιοίκησης που έλαβε χώρα στα Κύθηρα.
Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία στέκεται σύμμαχος της τοπικής αυτοδιοίκησης και πως σύντομα ως κυβέρνησή θα έχει ως στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων, των αρμοδιοτήτων και των εργαλείων στη διάθεση των τοπικών αρχόντων για να εκπληρώσουν την αποστολή τους και να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Αντίθετα, το σχέδιο νόμου που φέρνει η κυβέρνησης μόνο χάος μπορεί να προκαλέσει. Η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί με αυτό το σχέδιο γιατί οραματίζεται μια αυτοδιοίκηση αυτόνομη, δυνατή και αποτελεσματική. Η μεταρρύθμιση που επιχειρείται από την Κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τα μεγάλα προβλήματα της αυτοδιοίκησης όπως θα έπρεπε αλλά διατηρεί την σύγχυση αρμοδιοτήτων, την έλλειψη πόρων, τη γραφειοκρατία, αλλά και το στρεβλό ελεγκτικό πλαίσιο. Υποβαθμίζουν τις εκλογές της αυτοδιοίκησης όταν συζητούν να γίνουν ταυτόχρονα με τις εθνικές. Υπονομεύουν την λειτουργικότητα των περιφερειών και των δήμων όταν φέρνουν την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση.
Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη ενδυνάμωσης του ρόλου που παίζει η αυτοδιοίκηση ενάντια στην φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και τις προτάσεις της ΝΔ πάνω σε αυτό το θέμα:
Αύξηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και παγίωσή του στο 0,5% του ΑΕΠ.
Χορήγηση μικροδανείων με στόχο την έξοδο συμπολιτών μας από τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανεργία.
Στοχευμένη επιμόρφωση των μακροχρόνια άνεργων σε αντικείμενα που μπορεί να προσφέρουν πραγματικές ευκαιρίες για καλές δουλειές.
Στήριξη της οικογένειας ώστε κανένα παιδί να μην μένει εκτός παιδικού σταθμού, αλλά και αύξηση του αφορολόγητου ανά 1000 ευρώ για κάθε παιδί.
Η πατρίδα μας πρέπει να πάψει να είναι χώρα γερόντων αλλά μια χώρα μοντέρνα, τεχνολογικά μπροστά που να κρατάει και να αξιοποιεί τα μυαλά και τα ταλέντα της αντί να τα σπρώχνει στην ξενιτιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ