Συνάντηση ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24/11/2016 συνάντηση αντιπροσωπίας της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας. Στην συνάντηση από πλευράς Περιφέρειας συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης κ. Α. Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Μητρόπουλος. Από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Δ.Ε. κ. Σωτ. Λαμπρόπουλος και τα μέλη κ.κ. Γ. Κοντογιάννης και Ν. Πέττας. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων κ. Α. Ζαχίλας και το μέλος κ. Φ. Θεοδωράτος.

Στην συνάντηση από μεριάς ΓΕΩΤ.Ε.Ε. τέθηκαν διάφορα θέματα όπως η συνεργασία της Περιφέρειας με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, ο περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης των αποβλήτων με έμφαση στα κενά συσκευασίας και στα ληγμένα φυτοφάρμακα, η μελέτη περιπτώσεων φαινομένων κατολισθήσεων που παρουσιάζονται σε διάφορα σημεία της Δυτ. Ελλάδας αλλά και η αναγκαιότητα συνεργασίας των ιδιωτών γεωτεχνικών με την Περιφέρεια ώστε να υπάρχει κοινή αντιμετώπιση υπηρεσιακών ζητημάτων στο σύνολο των νομών της Περιφέρειας. Τέλος έγινε συζήτηση για την βέλτιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων της Περιφέρειας ώστε να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Δυτ. Ελλάδας. Τα μέλη της ΠΕΓΔΥ ανέφεραν θέματα που άπτονται της αναθεώρησης του οργανισμού υπηρεσιών της Περιφέρειας και ζήτησαν να παραμείνουν οι περιφερειακές γεωπονικές και κτηνιατρικές υπηρεσίες ώστε να εξυπηρετούνται στις περιοχές τους οι παραγωγοί, πάντα βέβαια λαμβάνοντας υπόψη το περιορισμένο προσωπικό. Επίσης τέθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τους ποιοτικούς ελέγχους που γίνονται εκτός ωραρίου.

Ο Περιφερειάρχης με την σειρά του τόνισε την σημασία που δίνει η Περιφέρεια στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και επομένως στις υπηρεσίες που τον υπηρετούν για τις οποίες μάλιστα δεν θα υπάρξουν καταργήσεις περιφερειακών τμημάτων που εξυπηρετούν τους παραγωγούς. Ο Περιφερειάρχης καθώς ο παριστάμενος Αντιπεριφερειάρχης ζήτησαν στενότερη συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για συγκεκριμένα επιστημονικά θέματα και ανέπτυξαν τις προτεραιότητες που θα δοθούν μέσα από τον περιφερειακό σχεδιασμό της διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων της Περιφέρειας για την προσεχή περίοδο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ