Συνάντηση Γέροντα Εφραίμ – Π.Τσιχριτζή στα πλαίσια της Εκδήλωσης – Ομιλίας με θέμα «Αγιορείτικα Μηνύματα»

Εκδήλωση – Ομιλία Εφραίμ στο Επιμελητήριο Αιτωλ/νιας
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, την Ενωμένη Ρωμηοσύνη και τον Αχελώο TV, διοργάνωσαν την Πέμπτη 23/11/2017 εκδήλωση – ομιλία του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Γέροντα Εφραίμ, Καθηγούμενου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου.
Ο Γέροντας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή και ενημερώθηκε για τις δράσεις και το έργο του Επιμελητηρίου. Επίσης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Φορέα καθώς και στον εκθεσιακό χώρο, όπου ενημερώθηκε για όλα τα τοπικά προϊόντα που παράγουν και εκθέτουν οι επιχειρήσεις του νομού στον χώρο αυτό.
Ο Πανοσιολογιότατος Γέροντας Εφραίμ ενθουσιάστηκε με τα τοπικά προϊόντα, την τυποποίησή τους, αλλά και από το επίπεδο λειτουργίας όλων των δομών του Φορέα.
Επίσης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναφερόμενος στα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και ανέφερε ότι πήρε αρκετές ιδέες οι οποίες θα μεταφερθούν στην ιερά κοινότητα της Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου αλλά και σε άλλες Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, όπου ως γνωστόν έχουν ένα ανεπτυγμένο σύστημα αυτοπαραγωγής, αυτοδιάθεσης αλλά και προσφοράς των προϊόντων τους στους πιστούς που επισκέπτονται το Άγιο Όρος.
Στη συνέχεια εκφωνήθηκε ομιλία του Καθηγούμενου Γέροντα Εφραίμ στην κατάμεστη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου με θέμα «Αγιορείτικα Μηνύματα» την οποία όλοι οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή και στο τέλος έγινε σειρά ερωτήσεων πνευματικού περιεχομένου.
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας είχε την ιδιαίτερη τιμή και ευλογία να φιλοξενήσει ένα πνευματικό άνθρωπο που θεωρείται από τις μορφές του Αγίου Όρους και της Ορθοδοξίας και να πάρει τις ευχές και την ευλογία του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ