Συνάντηση Γ. Βαρεμένου και Χ. Σταρακά για σημαντικά θέματα της περιφέρειας

Συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά είχε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, με την οποία και συζήτησε επίκαιρα και ιδιαιτέρως σημαντικά θέματα της περιοχής.
Ο Γιώργος Βαρεμένος έθεσε, κατ’ αρχήν, το θέμα των κτημάτων του Δημοσίου που θα μπορούσαν να παραχωρηθούν σε νέους αγρότες και ανέργους, αφού προηγουμένως διαπιστωθεί, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, ότι είναι κατάλληλα για καλλιέργεια, δεν είναι δασικά, δεν εμπίπτουν σε αρχαιολογικούς χώρους και δεν ανήκουν σε περιοχές απόλυτης προστασίας της φύσης. «Δεν είναι δυνατόν», είπε ο κ. Βαρεμένος, «το έτος 2017 η Πολιτεία να μην γνωρίζει ποια κτήματα υπάγονται στην αρμοδιότητα του Δασαρχείου και ποια έχουν καταπατηθεί, καθώς αυτό οδηγεί εκ των πραγμάτων σε απεμπόληση δικαιωμάτων του Δημοσίου». Η αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα δώσει σύντομα μια πρώτη ταξινόμηση των κτημάτων που υπάγονται στην ευθύνη της Περιφέρειας -εκείνων που είναι δασικά, εκείνων που έχουν καταπατηθεί και εκείνων που μπορούν να διατεθούν προς καλλιέργεια, βόσκηση ή άλλες δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχετικού νόμου.
Ο Γιώργος Βαρεμένος έθεσε, επίσης, το θέμα της απώλειας του προγράμματος ύψους 1,1 εκατ. ευρώ που προοριζόταν για οδικό έργο στο ορεινό Θέρμο λόγω της μη κανονικής ανάρτησης των διαδοχικών φάσεών του, θέμα που επανειλημμένα έχει θέσει το προηγούμενο διάστημα, ζητώντας να αναζητηθεί δυνατότητα θεραπείας του. Όπως προέκυψε από τη συζήτηση με την κ. Σταρακά, αναμένεται υπογραφή του Περιφερειάρχη προκειμένου το έργο να ενταχθεί σ’ αυτό ή σε άλλο πρόγραμμα.
Η υπερχείλιση της Λυσιμαχίας ήταν το επόμενο ζήτημα που έθεσε, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται μεν για χρόνιο πρόβλημα, που επιβάλλει ωστόσο να ληφθούν άμεσα μέτρα για να μην υπάρξουν δραματικές συνέπειες από τυχόν έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως αυτά που πλήττουν το τελευταίο διάστημα τη χώρα και που, λόγω της κλιματικής αλλαγής, προβλέπεται ότι θα είναι στο μέλλον συχνότερα και περισσότερο έντονα.
Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής ζήτησε από την κ. Σταρακά τη συνδρομή της προκειμένου να πεισθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να μετάσχει στη χρηματοδότηση και την υλοποίηση της πολιτιστικής διαδρομής που, όπως έχει προταθεί σε συνεργασία με το σωματείο «Διάζωμα», θα συνδέει τα αρχαία θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας με τις περιοχές φυσικού κάλλους, εμπλουτίζοντας σημαντικά το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ