Συνάντηση Δημάρχου Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου με Κ.Καραμανλή

Ο Δήμαρχος Αγρινίου συναντήθηκε με τον Βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή κατά την διάρκεια προγραμματισμένης επίσκεψής του στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Ο Γ. Παπαναστασίου, αφού κατέθεσε στον βουλευτή ένα υπόμνημα με βασικά αιτήματα της περιοχής, του προσέφερε μια έκδοση του Δήμου Αγρινίου με την πολεοδομική εξέλιξη της πόλης και ένα λεύκωμα του Χρήστου Καπράλου. Ο Δήμαρχος Αγρινίου στις δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά:

«Καλωσορίζω τον κ. Καραμανλή, τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών, σε μια περιοχή που έχει μεγάλη ανάγκη τα έργα υποδομής και για χρόνια ήταν ξεχασμένη από τους κυβερνώντες. Είναι χαρακτηριστικό ότι, την Ιόνια Οδό την λέγαμε αιώνια οδό. Σήμερα, περιμένουμε τις εξελίξεις. Το Αγρίνιο όμως είναι ξεχασμένο από τον σχεδιασμό. Κάποιοι όταν σχεδιαζόταν ο Δυτικός άξονας είχαν την φαεινή ιδέα να ονομάσουν την παράκαμψη του Αγρινίου ευρεία παράκαμψη και να την περάσουν 20χλμ από την πόλη, αγνοώντας την μεγαλύτερη πόλη σε όλο το μήκος της Οδού. Ας σημειωθεί ότι το ΤΕΕ είχε, έγκαιρα, ζητήσει την κάθετη σύνδεση. Εγώ, σήμερα, θα σας παραδώσω ένα υπόμνημα με όλα τα μεγάλα αιτήματα της περιοχής. Έχουμε ζητήσει ένα μεγάλο οικόπεδο, στην περιοχή που θα γίνει η κάθετη σύνδεση, γιατί εμείς το πιστεύουμε και το παλεύουμε, 240 στρεμμάτων για να γίνει Επιχειρηματικό Πάρκο με χρήματα που είναι δεσμευμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Έχουμε αποσπάσει την δέσμευση της Κυβέρνησης για το θέμα αυτό από τον κ. Αλεξιάδη. Περιμένουμε μια υπογραφή για να προχωρήσει το θέμα και να δοθεί πνοή σε μια αγροτική περιοχή με απίστευτα πλεονεκτήματα. Σας θέτω μόνο αυτά τα δύο ζητήματα, γιατί πιστεύω ότι είναι ικανά να επαναπροσδιορίσουν την ταυτότητα της περιοχής. Επειδή ευελπιστώ ότι, σύντομα θα είστε συνομιλητής μας από άλλο πόστο, θεωρώ ότι αυτός ο Τόπος πρέπει να ξεφύγει από την αφάνεια».
Αμέσως μετά ο κ. Καραμανλής δήλωσε: «Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά γιατί θεωρώ ότι γνώρισα έναν καλό φίλο στο Αγρίνιο. Είμαι ευγνώμων για την σοβαρή και εποικοδομητική συζήτηση. Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουμε βγει στην περιφέρεια και καταγράφουμε τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών έτσι όταν γίνουν οι εκλογές και ο Λαός μας τιμήσει και αναλάβουμε την διακυβέρνηση της Χώρας να μην τρέχουμε να προλάβουμε τις εξελίξεις. Πρέπει λοιπόν να γίνει ένας σοβαρός σχεδιασμός. Εμείς θέλουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πλευρό μας και θέλουμε να μας πιέζει. Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι αυτός ο τόπος είναι ευλογημένος, όπως θα συμφωνήσω ότι χρειάζονται σοβαρά έργα υποδομής. Θα χαρώ πολύ να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και να ενημερώνομαι άμεσα για την πορεία των αιτημάτων σας».
unnamed-6

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ