Συνάντηση Δημάρχου Λευκάδας με τον Αστυνομικό Δ/ντη Ιονίων Νήσων

Ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, συναντήθηκε την Παρασκευή 28 Μαΐου 2018 με τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Ιονίων Νήσων, κ. Ιωάννη Ματσούκα, και τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας, κ. Δημήτριο Κορομηλά.
Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν ο θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα που εφαρμόζεται πιλοτικά και στην πόλη της Λευκάδας.
Οι αστυνομικοί, άνδρες και γυναίκες, που στελεχώνουν τις ομάδες με τα ποδήλατα, είναι νέοι, με μόρφωση και γνώση τουλάχιστον αγγλικών. Βασικές προτεραιότητές τους είναι η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας οδηγίες και πληροφορίες, η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες ή φορείς για τη διευθέτηση προβλημάτων, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος, και η επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματική διαχείριση ήπιων περιστατικών.

Η πετυχημένη αυτή δράση εντάσσεται στις δράσεις εμφανούς αστυνόμευσης και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Στόχος είναι η ενίσχυση του θεσμού και με άλλους αστυνομικούς-ποδηλάτες.
Τέλος, συζητήθηκαν θέματα γενικής αστυνόμευσης, τροχαίας και ασφάλειας που αφορούν τον Δήμο Λευκάδας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ