Συνάντηση ΟΠΟΤΤΕ με Βασίλη Λεβέντη.

Το Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ συνεχίζοντας τις συναντήσεις με Πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες της χώρας συναντήθηκε την Παρασκευή 12 Μαίου με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη.
– Η αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ παρουσίασε τις θέσεις :
· Για την επιτακτική ανάγκη να παρθούν πρωτοβουλίες για το Δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας, και τον κίνδυνο -όπως όλες οι προβλέψεις δείχνουν- να γίνουμε μια γερασμένη χώρα, αφού οι θάνατοι ξεπερνούν πλέον τις γεννήσεις και επιπλέον χιλιάδες νέα παιδιά μας ξενιτεύονται λόγο των της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης που έχουν επιφέρει τα 3 ως τώρα μνημόνια.
· Για την πρόταση νόμου εξομοίωσης των τριτέκνων και πολυτέκνων που επιβάλλεται να στηριχθεί και να προταθεί από την Ένωση Κεντρώων.
· Για τις αναγκαίες διορθώσεις στους νόμους όπως τον ηλικιακό “κόφτη” όπου οι τρίτεκνοι και τα παιδιά μας “χάνουμε” την ιδιότητα του τριτέκνου όταν το πρώτο παιδί γίνει 18 χρονών (ή 25 χρονών αν σπουδάζει).
– Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης των Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα και την πλήρη εξομοίωσή τους με τους πολύτεκνους αφού και η θέση της Ένωσης Κεντρώων και του ίδιου είναι ότι οι Τρίτεκνοι είναι Πολύτεκνοι και πρέπει η πολιτεία να θεσμοθετήσει την εξομοίωσή τους.
Επίσης ανέφερε ότι στην 23μελής Κοινοβουλευτική επιτροπή για το Δημογραφικό θα στηρίξει τις Τρίτεκνες Οικογένειες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ