Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Δέδε, πραγματοποίησαν την Τρίτη (4/4) ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, και ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Ευστάθιος Γιαννούλης.

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Δέδε, πραγματοποίησαν την Τρίτη (4/4) ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, και ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Ευστάθιος Γιαννούλης.
Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017 στη βάση της μελετητικής ωριμότητας των απαιτούμενων έργων. Μετά την ένταξη των πρώτων έργων υποδομής στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2016, η Κυβέρνηση συνεχίζει να σχεδιάζει σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς φορείς την προώθηση έργων που θα συμβάλουν στην ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Έγινε εκτενής αναφορά σε έργα υποδομής που προγραμματίζονται να προωθηθούν στο ΠΔΕ του 2017 για ολόκληρο τον Νομό και ειδικότερα στον Δήμο Νικολάου. Πρόκειται για έργα που σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που ολοκληρώνονται, όπως η Ιονία και η Ολυμπία Οδός, μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο για την τοπική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, και να οδηγήσουν στην άρση της απομόνωσης και στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.
Ενδεικτικά έγινε αναφορά στην οδική σύνδεση της ΤΚ Κομποτίου με τον Κόμβο της Ιονίας Οδού, στη συντήρηση του οδικού δικτύου ΤΚ Νεοχωρίου και ΔΚ Πέτα, καθώς και στο αναγκαίο έργο της επικάλυψης τσιμενταυλάκων στους δρόμους των ΤΚ Νεοχωρίου, Παχυκαλάμου, Ακροποταμιάς και Αγίας Παρασκευής.
Να σημειωθεί ότι ήδη από τους εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του 2015 προωθήθηκε και χρηματοδοτείται το έργο «Εγκιβωτισμός Ρέματος Κατσαρέλου» στον Δήμο Νικολάου Σκουφά, με προϋπολογισμό 1.000.000 €. Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί οι νέες εργασίες για την ολοκλήρωση και πλήρη λειτουργία των αρδευτικών δικτύων Πέτα – Κομποτίου.
Η υλοποίηση έργων υποδομής αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και τον σχεδιασμό ενός διαφορετικού μέλλοντος για τον Νομό της Άρτας που όλα τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκε στο περιθώριο. Με συστηματική δουλειά και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της περιοχής διεκδικήσαμε και έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα να χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του Νομού της Άρτας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ