Συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας ΠΔΕ με τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνη ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Το προεδρείο της Ένωσή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας ΠΔΕ, στα πλαίσια ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο γενικότερα, καθώς και για ζητήματα που απασχολούν σε τοπικό επίπεδο ειδικότερα, χθες (15-01-17) συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. κ. Άδωνη ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, στα πλαίσια της επίσκεψης του στην πόλη των Πατρών.
Στην συνάντηση αναπτύχθηκαν αναλυτικά οι θέσεις μας επί των κατωτέρω θεμάτων:
α) Η υλοποίηση των αποφάσεων του Σ.τ.Ε., αναφορικά με την αποκατάσταση των μισθολογίων μας.
β) Διευκρίνιση επί ζητημάτων εφαρμογής του νέου Ασφαλιστικού νόμου, για τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουμε τύχει απάντησης. Στο σημείο αυτό επισημάνθηκε το θέμα του ΕΦΚΑ καθώς και η μη χορήγηση σύνταξης στις εν χηρεία, συζύγους Αστυνομικών, κάτω των 55 ετών με ενήλικα τέκνα ( αρ. 12 του νέου Ασφαλιστικού Νόμου ).
γ) Η ανησυχία μας και η θέση μας εν’ όψη της προώθησης του Νέου Ειδικού Μισθολογίου για τας στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι εναρμονισμένο με τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε.
δ) Για την υποστελέχωση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας μας, για τις ελλείψεις στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς και για το πρόβλημα στέγασης Υπηρεσιών της Περιφερείας μας.
ε) Η θέση μας επί του σχεδίου αναδιάρθρωσης η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό των δομών και της λειτουργίας των Υπηρεσιών μας.
Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε ενήμερος για τα ως άνω θέματα τα οποία θεωρεί ότι πρέπει να επιλυθούν τονίζοντας, ειδικά για τα θέματα των αποφάσεων του Σ.τ.Ε., ότι αποτελεί δέσμευση για το κόμμα του, η υλοποίησή τους.

Η Ένωσή μας θα συνεχίσει τις προσπάθειές της προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τα δίκαια αιτήματά μας, με γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων μας και τις αξιοπρέπειάς μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ