Συνεδρίασαν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ζακύνθου πραγματοποίησε διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο, στις 19 & 20 Μαΐου 2018, στη Ζάκυνθο.
Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ζακύνθου κ. Ελευθέριος Νιοτόπουλος, ο κ. Μπάστας Διονύσιος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο κ. Στασινόπουλος Γεώργιος Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και Αντιπρόσωπος στην ΟΕΣΠ&ΝΔΕ, ο κ. Τσίπηρας Νικόλαος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου- υπεύθυνος για τα Open Mall, ο κ. Τσουκαλάς Νικόλαος Πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ζακύνθου, ο κ. Καποδίστριας Κων/νος Διευθυντής ΙΕΚ Ζακύνθου καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου.
Κατά την πρώτη ημέρα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βαγενάς Γεώργιος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων για την παρουσία τους στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο στη συνέχεια ασχολήθηκε με διάφορα προβλήματα που απασχολούν το νησί της Ζακύνθου και ιδιαίτερα τον τοπικό εμπορικό κόσμο. Συζητήθηκαν τα θέματα της έλλειψης υποδομών για την ύδρευση και την αποχέτευση στο νησί, η άσχημη εικόνα λόγω των σκουπιδιών ενόψει της έλευσης τουριστών κατά την καλοκαιρινή περίοδο καθώς και η καθυστέρηση της πεζοδρόμησης της κεντρικής οδού Αλεξ. Ρώμα.
Τη δεύτερη ημέρα στο Διοικητικό Συμβούλιο συζητήθηκαν γενικότερα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο όπως η βελτίωση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, το θέμα της δημιουργίας ενός ακατάσχετου εμπορικού λογαριασμού καθώς και το μεγάλο και καυτό θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την λειτουργία της Ομοσπονδίας και έγινε η εγγραφή δύο νέων μελών στη δύναμή της. Το Διοικητικό Συμβούλιο απασχόλησε το θέμα των αγωνιστικών δράσεων που θα ακολουθήσει η Ομοσπονδία για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που αφορούν την εμπορική τάξη μέσω διαφόρων μορφών κινητοποιήσεων. Επίσης η Ομοσπονδία μας προτίθεται να πραγματοποιήσει συναντήσεις το προσεχές διάστημα με Υπουργούς, με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να ενημερωθούν για τα μεγάλα προβλήματα των συναδέλφων εμπόρων. Επιδίωξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι να παρθούν πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας και στην επιβίωση της μικρομεσαίας επιχείρησης.
Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησε τον Εμπορικό Σύλλογο Ζακύνθου για την άψογη φιλοξενία του και την συνεργασία που είχε με την Ομοσπονδία μας για την υλοποίηση του διευρυμένου Διοικητικού Συμβουλίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ