Συντήρηση κι αποκατάσταση κτηριακών υποδομών στα σχολεία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις του σε κτήρια που στεγάζουν προσχολική και σχολική δραστηριότητα, προχωρά στο πρόγραμμα συντήρησης κι αποκατάστασης των σημαντικών φθορών που έχουν διαπιστωθεί στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί, αφορούν κυρίως υγρομόνωση και στεγανότητα των αιθουσών διδασκαλίας καθώς και λοιπών συνοδευτικών χώρων που φιλοξενούν μαθητικές δραστηριότητες. Οι εργασίες συντήρησης αφορούν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου (συστεγαζόμενο με το 3ο Νηπιαγωγείο), τα δημοτικά σχολεία Αγίου Θωμά, Ελληνικών, Πενταλόφου, 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου, το ΕΠΑΛ Κατοχής, το Γυμνάσιο Κατοχής και το Γυμνάσιο – Λύκειο Ευηνοχωρίου. Σε ορισμένες σχολικές μονάδες όπως το 2ο Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου, λόγω της διάβρωσης κρίθηκε αναγκαία η αντικατάσταση ολόκληρης της στέγης. Το έργο της Συντήρησης σχολικών κτηρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου έχει προϋπολογισμό 110.000 ευρώ.
«Η βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του Δήμου μας είναι επιβεβλημένη, καθώς οι κτηριακές υποδομές παρουσιάζουν σημαντικές φθορές. Κύριο μέλημά μας είναι η ασφάλεια αλλά και η αισθητική αποκατάσταση των κτηρίων με ελαιοχρωματισμούς εσωτερικών κι εξωτερικών χώρων όπου απαιτείται. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να λειτουργούν σε ένα υγειές κι άψογο περιβάλλον. Δουλεύουμε συστηματικά γι’ αυτό, σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές, την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία. Ακούμε με προσοχή και αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα κάθε πρόβλημα», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ