Την αναβάθμιση των Αθλητικών Κέντρων Καλούτσιανης και Κιάφας προκηρύσσει ο Δήμος Ιωαννιτών – Αθλητικοί πυρήνες με 550.000 ευρώ

Δύο Αθλητικά Κέντρα σε δύο πυκνοκατοικημένες συνοικίες των Ιωαννίνων– της Κιάφας και της Καλούτσιανης – που σήμερα βρίσκονται σε κακή κατάσταση, ο Δήμος Ιωαννιτών επιδιώκει να μετατραπούν σε σημαντικούς αθλητικούς πυρήνες της πόλης, τους οποίους θα χαίρονται όσοι θέλουν να αθληθούν.

Ο Δήμος Ιωαννιτών προχώρησε σήμερα στην προκήρυξη του ανοιχτού διαγωνισμού για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που αφορά στην αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων. Πρόκειται για το έργο με τον τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ». Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 550.000,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από πιστώσεις της ΣΑΤΑ. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 24-01-2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 .

Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και αφορά παρεμβάσεις για την βελτίωση και την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων στο Αθλητικό κέντρο Καλούτσιανης και στο Αθλητικό Κέντρο Κιάφας του Δήμου Ιωαννιτών.

Αθλητικό κέντρο Καλούτσιανης

Το Αθλητικό κέντρο Καλούτσιανης, βρίσκεται επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, καταλαμβάνει χώρο 3.945 τετραγωνικών μέτρων , και περιλαμβάνει σήμερα τρία εξωτερικά γήπεδα καλαθοσφαίρισης τα οποία είναι σε κακή λειτουργική κατάσταση και ένα παράπηγμα από λαμαρίνες το οποίο καταλαμβάνει σημαντικό μέρος του χώρου στον οποίο θα γίνουν οι προτεινόμενες παρεμβάσεις της μελέτης.

Η μελέτη του έργου προβλέπει την αναδιάρθρωση του χώρου και των δραστηριοτήτων του Αθλητικού κέντρου Καλούτσιανης προτείνοντας την κατασκευή δύο νέων Εξωτερικών Γηπέδων καλαθοσφαίρισης και τη δημιουργία μίας νέας πίστας skate.

Προβλέπεται – μεταξύ των άλλων εργασιών – να καθαιρεθούν οι υπάρχουσες περιφράξεις, να γίνει αποξήλωση του ασφαλτοτάπητα, να καθαιρεθεί το παράπηγμα από λαμαρίνες και στη θέση τους να κατασκευαστούν δύο νέα εξωτερικά γήπεδα καλαθοσφαίρισης με τοποθέτηση αντικραδασμικού δαπέδου και μία πίστα skate park.

Αθλητικό κέντρο Κιάφας

Το Αθλητικό κέντρο Κιάφας, βρίσκεται στην πλατεία δίπλα από το σχολικό συγκρότημα της συνοικίας, καταλαμβάνει χώρο 6.380 τετραγωνικών μέτρων , και περιλαμβάνει δυο εξωτερικά γήπεδα καλαθοσφαίρισης ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα και ένα βοηθητικά κτίριο με αποδυτήρια, γραφείο ιατρού και αναψυκτήριο. Ο χώρος βρίσκεται σήμερα σε κακή κατάσταση, παρουσιάζοντας σημαντικές φθορές.

Η μελέτη του έργου προβλέπει – μεταξύ άλλων – την αποξήλωση του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου και την τοποθέτηση νέου, την ανακατασκευή των γηπέδων καλαθοσφαίρισης με την αποξήλωση ασφαλτοταπήτων και την τοποθέτηση αντικραδασμικού δαπέδου basket και νέων μπασκετών , καθώς και εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής του βοηθητικού κτιρίου του Αθλητικού κέντρου Κιάφας.

Ηλεκτροφωτισμός για νυχτερινή άθληση

Είναι σημαντικό το ότι στα δύο Αθλητικά Κέντρα προβλέπεται η τοποθέτηση ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτροφωτισμού με την τοποθέτηση 14 ιστών ύψους 9 μέτρων , όπου θα τοποθετηθούν διπλοί προβολείς LED.
Έτσι οι χώροι θα είναι λειτουργικοί προσφερόμενοι για άθληση και κατά τις νυχτερινές ώρες, αλλά και με τη φωταγώγηση θα ενισχυθεί η σχέση των νέων με τον κοινόχρηστο χώρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ