Τι είπε ο Μητσοτάκης σε μικρούς μαθητές για τη ζωή του στα lockdown, το Facebook και το TikTok (video)

Λεπτομέρειες για την οικογενειακή ζωή και την καθημερινότητά του τις μέρες του lockdown αποκάλυψε σε τηλεδιάσκεψη με μικρούς μαθητές ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Mε αφορμή τα ερωτήματα που έθεσαν οι μαθητές, ο Πρωθυπουργός μίλησε για την οικογενειακή του ζωή και στα δύο lockdown, όσα προσπαθούν να τηρούν καθημερινά, τον γιο του που υπηρετεί την θητεία του στον Έβρο αλλά και για την ανάγκη «ηλεκτρονική αποτοξίνωσης», το Facebook και το TikTok.

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με μαθητές Δημοτικού
Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους μαθητές της έκτης τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε από έναν μαθητή, τον Μανώλη, αν παρά το φορτωμένο του πρόγραμμα ως Πρωθυπουργός, του μένει χρόνος για την οικογένειά του.

Ο Πρωθυπουργός απάντησε:

«Η απάντηση είναι πως ναι. Πάντα προσπαθώ να βρίσκω λίγο χρόνο για την οικογένειά μου. Πρέπει να σου πω τώρα εκ των πραγμάτων, επειδή δεν έχουμε ταξίδια, έχουμε ελάχιστα ταξίδια γιατί δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουμε, εκ των πραγμάτων κι εμείς συμμορφωνόμαστε απόλυτα με τα μέτρα. Αρά δε βγαίνουμε έξω -ο μόνος λόγος για να βγω είναι να πάω στη δουλειά μου, να γυρίσω στο σπίτι μου ή ενδεχομένως να βγω για κάποια άθληση, πάντα στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων που επιτρέπονται- άρα φροντίζω κάθε βράδυ να είμαι στο σπίτι και να τρώω μαζί με τη σύζυγό μου και με την κόρη μου. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να σου πω ότι μου δίνει πολύ μεγάλη χαρά. Μάλιστα στο πρώτο lockdown είχαμε στο σπίτι και τα δύο μεγάλα μου παιδιά -ο γιός μου αυτή τη στιγμή έχει μπει στρατό, δεν τον έχουμε δει ουσιαστικά καθόλου τους τελευταίους δύο μήνες γιατί υπηρετεί τη θητεία του στην Αλεξανδρούπολη, η κόρη μου η μεγάλη είναι στο Λονδίνο -αλλά στο πρώτο lockdown ήμασταν και οι πέντε μας μαζί. Οι πέντε μας και τα δύο μας σκυλιά. Επομένως περάσαμε πάρα πολύ χρόνο μαζί οικογενειακά και είναι κάτι που το χάρηκα ιδιαίτερα. Οπότε ναι, βρίσκω χρόνο για την οικογένεια, έστω και λίγο, και κάθε βράδυ φροντίζουμε έστω και αργά να τρώμε μαζί».

Ημέρα «ηλεκτρονικής αποτοξίνωσης», τι πρότεινε η μικρη Νικολ στον Μητσοτάκη
Πέρα από τον Μανώλη, η Νικόλ πρότεινε στον Πρωθυπουργό να καθιερωθεί μια ημέρα «ηλεκτρονικής αποτοξίνωσης» σε μια εποχή που περνάμε όλο και περισσότερες ώρες μπροστά σε οθόνες. Η Νικόλ μίλησε στον Πρωθυπουργό για τα οφέλη του αθλητισμού, όπως το ποδήλατο και η κολύμβηση, ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίας στο κολυμβητήριο Χανίων.

Ο Πρωθυπουργός απάντησε με τα εξής: «Νικόλ μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ, αποδέχομαι με χαρά την πρότασή σου να πάμε ποδήλατο κάποια στιγμή παρέα στα Χανιά και βέβαια είναι, όντως, δέσμευσή μου ότι θα φτιάξουμε το κολυμβητήριο. Αυτό το οποίο ίσως δεν ξέρεις είναι ότι σε αυτό το πρώτο κολυμβητήριο των Χανίων έμαθα να κολυμπάω. Επομένως έχω και μια προσωπική δυνατή ανάμνηση από τον χώρο αυτό και αισθάνομαι και μια αυξημένη υποχρέωση ώστε να βοηθήσω για να ξαναφτιαχτεί. Μου αρέσει η ιδέα της ηλεκτρονικής αποτοξίνωσης, θα σας συνιστούσα, όμως, να την κάνετε και εσείς πράξη στον ελεύθερο χρόνο σας. Και εμείς προσπαθούμε στο σπίτι. Η μικρή μου κόρη είναι 17 ετών, είναι στην τρίτη λυκείου, αλλά διαπιστώνω ότι όλοι μας και εσείς και εμείς περνάμε περισσότερο χρόνο απ’ ότι χρειάζεται μπροστά σε οθόνες, είτε κινητών, είτε ηλεκτρονικών υπολογιστών. Άρα, πρέπει να σκεφτούμε όλοι μας αν αναγνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα, να περιορίσουμε συνειδητά το χρόνο που περνάμε μπροστά στις οθόνες και αν δεν μπορούμε να το κάνουμε στο σχολείο, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε τα μαθήματα, ενδεχομένως πρέπει να το κάνουμε στον ελεύθερο χρόνο μας. Κι αντί να περνάμε τόσο χρόνο στο facebook ή στο tik tok, να βγαίνουμε έξω, να κάνουμε μια βόλτα, να κάνουμε παραπάνω σπορ ή ενδεχομένως να συμφωνούμε -εμείς προσπαθούμε να το κάνουμε στο σπίτι- ότι για δύο ώρες δεν θα κοιτάξει κανένας κινητό, κανένας υπολογιστή, κανένας τάμπλετ. Τα βάζουμε, λοιπόν, στην άκρη. Πάντα το κάνουμε, πάντα όταν τρώμε και τα ξαναπιάνουμε κάποια στιγμή αργότερα. Άρα έχεις απόλυτο δίκιο για την ιδέα της ηλεκτρονικής αποτοξίνωσης και βέβαια για το ζήτημα του σχολείου -ξέρω ότι είναι κουραστικό- δεν είναι εύκολο να είστε αρκετές ώρες συγκεντρωμένοι μπροστά σε μια οθόνη. Αλλά πάλι αυτό το οποίο θέλω να σας πω είναι ότι είναι προσωρινό. Και θέλω να ξέρετε ότι το πρώτο πράγμα το οποίο θα ανοίξουμε -όταν οι ειδικοί μας δώσουν το πράσινο φως- θα είναι τα σχολεία και τα πρώτα σχολεία που θα ανοίξουν είναι τα δημοτικά. Επομένως λίγη υπομονή θα κάνετε ακόμα και πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε καλύτερες ειδήσεις να σας πούμε».

Δειτε την τηλεδιάσκεψη του Μητσοτάκη με τους μαθητές

 

Πηγή : iefimerida.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ