Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δίνει 200 εκατ. για δομές υγείας

Την αποδοχή δωρεάς ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την ενίσχυση δομών της δημόσιας υγείας υπέγραψε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας σε ειδική τελετή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός με τα χρήματα αυτά θα υπάρξουν επτά συγκεκριμένες παρεμβάσεις:

1. Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και όλος ο εξοπλισμός του νέου γενικού νοσοκομείου Κομοτηνής σε μια ιδιαίτερη περιοχή για την Ελλάδα
2. Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και όλος ο εξοπλισμός του νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης, «μια εξαγγελία που θα ήταν εκτός λογικής να την κάναμε στην κατάσταση που βρισκόμαστε».

3. Νέα κτήρια στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός τα οποία θα αποτελέσουν και έδρα του τμήματος νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

4. Προμήθεια και εγκατάσταση ιατρικού εξοπλισμού στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

5. Προμήθεια νέων μέσων αερομεταφοράς και η ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων εναέριων μέσων του ΕΚΑΒ

6. Εγκατάσταση ειδικού ιατρικού εξοπλισμού pet scan σε επιλεγμένα νοσηλευτικά ιδρύματα

7. Υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων γαι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και αντιμετώπιση τραύματος

«Δεσμεύομαι ότι θα γίνουν τα δεοντα ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό γραφειοκρατικό πρόβλημα που δεν είναι και τόσο εύκολο στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας για την κίνηση του ιδρύματος να στηρίξει τον πολύπαθο χώρο της υγείας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα.

Πριν την παρουσίαση των επιμέρους δράσεων ο πρωθυπουργός είχε κάνει λόγο για μια μεγάλη επένδυση διαφορετική από τις άλλες με μια φιλοσοφίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος «στην προκειμένη περίπτωση που δεν αφορά την επικοινωνία αλλά την ουσία».

Όπως αποκάλυψε η πρώτη επαφή των ανθρώπων του ιδρύματος με τον ίδιο ήταν πριν από έναν χρόνο και τότε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέας Δρακόπουλος είχε προτείνει όλα τα χρήματα να «πέσουν» στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός αλλα στη συνέχεια αποφασίστηκε να μοιραστούν σε όλο το σύστημα δημόσιας υγείας.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε, επίσης, ότι με δωρεες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος έχουν κατανεμηθεί 143 νέα ασθενοφόρα και έχουν παραδοθεί 10 γραμμικοί επιταχυντές για τις ανάγκες των καρκινοπαθών.

«Εύχομαι αυτό το παράδειγμα να βρει μιμητές και από άλλα ιδρύματα προκειμένου να ενισχύσουμε τα σημεία που έχουμε ελλείψεις» έκλεισε τον χαιρετισμό του ο πρωθυπουγός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος υπογράμμισε πως το ΙΣΝ έχει επιτύχει την άψογη συνεργασία μέσα σε κλίμα διαφάνειας και κοινού οράματος μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Εκτίμησε πως η δωρεά στην υγεία θα έχει θετική έκβαση παρά τις δυσκολίες, όπως είπε ο κ. Δρακόπουλος. Με σκληρή δουλειά συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε για ένα καλύτερο αύριο, είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος του Ιδρύματος.

πηγή PROTOTHEMA

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ