«Το μνημόσυνο» του Παναγιώτη Κωνσταντόπουλου στο Αγρίνιο

Ένας δολοφόνος που εξομολογείται, ένας χασάπης που μορφώνεται ακατάπαυστα, μια παρέα από επιδειξιομανείς παντογνώστες σε ατέρμονες συζητήσεις, ο φύλακας του χρόνου και το ταξίδι στη γενέτειρά του για το μνημόσυνο ενός φίλου οδηγούν τον πρωταγωνιστή σ’ ένα οδυνηρό συμπέρασμα. Περιπλανώμενος στους δρόμους της πόλης του, ο ήρωας αναβιώνει το παρελθόν του. Ξεκινά τότε ένα δεύτερο ταξίδι, στις αναμνήσεις του. Δύο παράλληλα ταξίδια στον ίδιο σκοπό: ένα μνημόσυνο.

Το μνημόσυνο είναι μια ιστορία τεσσάρων ημερών. Ξεκινά με μια γιορτή και τελειώνει μ’ ένα γλέντι. Περιγράφει την πραγματικότητα και την επίφασή της. Την πραγματικότητα και την άρνησή της.

Την Κυριακή 18 Μαρτίου, στις 7:00 το απόγευμα, οι εκδόσεις «Βακχικόν» παρουσιάζουν στο βιβλιοπωλείο «Βιβλιοτρόπιο» το μυθιστόρημα του Παναγιώτη Κωνσταντόπουλου «ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ».

Το μυθιστόρημα θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Κιμπουρόπουλος. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός και ποιητής Γιώργος Ζιόβας, ενώ τη παρουσίαση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και ποιητής, Λευτέρης Τηλιγάδας.

Ο Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα, το 1964. «Τυγχάνει», όπως αναφέρει το βιογραφικό του, «δικηγόρος στην Αθήνα. ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ είναι το πρώτο του μυθιστόρημα, αν και θα έπρεπε να είναι το τρίτο – τουλάχιστον».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ