Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στο Αγρίνιο

Το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» με σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο, το μέλλον δεν θα έρθει από μονάχο του…αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς…», θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:
Συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα.
Μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο»
Επίδειξη πολεμικών τεχνών.
Ομιλία από τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
Συναυλία με το Μίλτο Πασχαλίδη.
Παραδοσιακό γλέντι.

Στο χώρο του Φεστιβάλ, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία, θα υπάρχει έκθεση αφιερωμένη στη σοσιαλιστική οικοδόμηση. Είναι σημαντική ευκαιρία, ειδικά για την νεολαία αλλά και για τους εργαζόμενους της πόλης μας, να γνωρίσουν με ζωντανό τρόπο:

πως λειτουργούσε η Σοβιετική οικονομία,
πως λειτουργούσε η εργατική εξουσία και το κράτος της,
ποια ήταν τα επιτεύγματα σε όλες τις πλευρές της ζωής του λαού,
και ποιες οι αιτίες ανατροπής του σοσιαλισμού.

Έχει ιδιαίτερη σημασία τώρα που ο αντίπαλος εντείνει τον αντικομμουνισμό, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τα γεγονότα στην Εσθονία με το αντικομμουνιστικό συνέδριο. Η ιστορία έχει δείξει ότι ο αντικομμουνισμός συνοδεύεται πάντα από επίθεση στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Παράλληλα η αμαύρωση των επιτευγμάτων του σοσιαλισμού, η σταλινολογία κτλ προσπαθεί να αποδείξει ότι ο καπιταλισμός είναι αιώνιος, ότι δεν υπάρχει καλύτερο σύστημα για το λαό, ότι γενικά δεν υπάρχει διέξοδος από το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Στην έκθεση θα γίνονται οργανωμένες ξεναγήσεις, από τις 20:00. Επίσης στο χώρο θα υπάρχει βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής όπου θα διατίθενται βιβλία σε προσφορά για την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχει οργανωμένος παιδότοπος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ