Υποδοχή Αποτμήματος Ι.Λειψάνου Αγίου νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις(video-photo)

Απότμημα ιερού λειψάνου του Αγίου νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις υποδέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου το Αγρίνιο και πιο συγκεκριμένα ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Αγρινίου.
Το ιερό απότμημα κόμισε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων, πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Μηττάκος, λόγω εκτάκτου κωλύματος αυτού, ενώ στης επισημη υποδοχή προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς μετά του ευλαβούς ιερού κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Την πολιτειακή ηγεσία εκπροσώπησε η αντιπεριφεριάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, Πολιτευτές και Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και ο κ. Γεωργίου Βασιλείου, εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Αμέσως μετά την υποδοχή τελέστηκε Δοξολογία επί τη αφίξη και Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς. Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους νεομάρτυρες και στην ιδιαίτερη τιμή που αποτελεί για την Εκκλησία μας αυτή η κατηγορία των Αγίων. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.Μάξιμο για την αποδοχή του αιτήματος , τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Μηττάκο για την μετακομιδή, καθώς και τους εφημερίους, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγρινίου και το διοικητικό συμβούλιο του πανηπειρωτικού συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, χάριν στις ενέργειες των οποίων αφίχθη το ιερό λείψανο στο Αγρίνιο.
Στην αντιφώνησή του ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Μηττάκος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την υποδοχή και μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.Μαξίμου, ο οποίος εκτάκτως απουσίαζε από την υποδοχή λόγω του ότι έπρεπε να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτου Σύμης κυρού Χρυσοστόμου. Δεν παρέλειψε δε να μεταφέρει την ευχή ο Άγιος Γεώργιος όπως σκεπάζει και ευλογεί ολόκληρη την Ήπειρο έτσι να σκορπά τη χάρη του και την Αιτωλοακαρνανία.
Ο Αχελώος θα μεταδώσει ζωντανά την αυριανή(14 Ιανουαρίου 2018) πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγρινίου


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ