Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Σπήλιος Λιβανός

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα επανέρχεται σε κυβερνητικό σχήμα βουλευτής που εκλέγεται στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο Σπήλιος Λιβανός αναλαμβάνει υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη που έγιναν πριν από λίγο επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που διακινήθηκαν το τελευταίο διήμερο.

Πρόκειται σαφώς για θετική εξέλιξη για το νομό καθώς είναι υπουργείο που διαχειρίζεται κρίσιμα ζητήματα της Αιτωλοακαρνανίας, μιας κατεξοχήν αγροτοκτηνοτροφική περιοχής και με ανοιχτά μέτωπα που θα κληθεί να διαχειριστεί ο νέος υπουργός.

Πρόκειται επίσης για εξέλιξη που αναδιατάσσει το τοπικό πολιτικό σκηνικό στο χώρο της κεντροδεξιάς καθώς επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις πως ο Σπήλιος Λιβανός χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος τον είχε σύμβουλο σε θέματα επιχειρηματικότητας πριν τις εκλογές του 2019.

Ο Σπήλιος (Σπυρίδων -Παναγιώτης) Λιβανός, 53 ετών, εκλέχθηκε βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2007 και του 2019. Από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα διατέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Η ανάληψη θέσης υπουργου είναι η πρώτη για βουλευτή που εκλέγεται στην Αιτωλοακαρνανία μετά το 2007 και τον Βασίλη Μαγγίνα. Στο διάστημα αυτό βεβαίως ανέλαβαν αναπληρωτές υπουργοί-υφυπουργοί βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας (Σαλμάς-Καραγκούνης σε Κυβέρνηση Σαμαρά και Θ.Μωραϊτης σε κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου ) αλλά και Αιτωλοακαρνάνες βουλευτές που εκλέγονται στην Αθήνα (Κουρουμπλής υπουργός κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ) είτε εξωκοινοβουλευτικοί (όπως Θ. Μωραϊτης επί ΣΥΡΙΖΑ και ο Ν. Παπαθανάσης που παραμένει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη).

Πηγή : agrinionews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ