Φωτιά στα Βίλια: Σε ύφεση η πυρκαγιά, ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή

Περισσότεροι από 200 πυροσβέστες παραμένουν στην περιοχή Κάζα. Η φωτιά στα Βίλια είναι σε ύφεση αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή.

Και σήμερα Τρίτη (25.08.2021) ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή Κάζα. Το ίδιο συμβαίνει για σε ό,τι φορά στη φωτιά στα Βίλια που ξέσπασε στις 16 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 220 πυροσβέστες με 64 οχήματα συμπεριλαμβανομένων 2 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 77 πυροσβέστες και 13 οχήματα από τη Ρουμανία, καθώς και 37 πυροσβέστες με 9 οχήματα από τη Πολωνία, το Μηχανοκίνητο Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), καθώς και ομάδα ΣμηΕΑ της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής. Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛΑΣ, ο Ερυθρός Σταυρός, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Όσον αφορά στη φωτιά στα Βίλια που ξέσπασε την περασμένη Δευτέρα 16 Αυγούστου σε δασική έκταση, επίσης συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, κυρίως για τη διαβροχή της περιμέτρου. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Πηγή: newsit.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ