Φωτιά στην Αχαΐα: «Μάχη» για να τεθεί υπό έλεγχο – Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

Δορυφορικές εικόνες της πυρκαγιάς στη Ζήρια – Σε επιφυλακή το Λιμενικό – Σχεδόν 20 σπίτια έχουν καταστραφεί από την φωτιά – Πεζοπόρα από όλη την Ελλάδα στην περιοχή – Η Αστυνομία διασφάλισε τον ασφαλή απεγκλωβισμό των κατοίκων – Χρυσοχοΐδης: Άμεση η κινητοποίηση και δεν θρηνήσαμε θύματα – Στην περιοχή ο Χαρδαλιάς – Δείτε εικόνες και βίντεο

«Σε μία χαράδρα βρίσκεται σήμερα το πρωί το κύριο μέτωπο της φωτιάς στην Ζήρια», ανέφερε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Αιγιαλείας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προσθέτοντας ότι «δίνουν μάχη τα εναέρια μέσα και οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής».

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος, «αυτήν την ώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές», ενώ όσον αφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά, σημείωσε ότι «αν και δεν έχει γίνει ακόμα καμία επίσημη καταγραφή, τουλάχιστον 10 σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς στην περιοχή της Ζήριας, ενώ υπάρχουν ζημιές κυρίως σε περιβάλλοντες χώρους σπιτιών στην περιοχή του Λαμπίρι και σε αποθήκες».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή της Αχαΐας επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά πεζοπόρα τμήματα, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, ενώ το έργο των δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής μετακινήθηκαν από όλη την χώρα στην περιοχή και με ειδική πτήση του ΑΤR της γγΠΠ 30 πυροσβέστες μεταφέρθηκαν από Θεσσαλονίκη και όλο το βράδυ.

Σημειώνεται πως τα εναέρια μέσα παρά τις παράλληλες και εξαιρετικά δύσκολες φωτιές σε Κρανίδι και Αλμυρό στον Βόλο, στις οποίες έπρεπε να συνδράμουν, βρέθηκαν σε χρόνο επιφυλακής πάνω από την φωτιά στην Αχαΐα.

Υπενθυμίζεται πως στην περιοχή μετέβη εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Η φυσική και πολιτική ηγεσία της Πυροσβεστικής δια του Αρχηγού και Αντιστρατήγου, ΣΤ. Κολοκούρη, και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ήταν στο πεδίο μπροστά στην φωτιά, μαζί με τους πυροσβέστες για να συντονίσουν, να οργανώσουν, να εξασφαλίσουν μέσα και δυνάμεις.

 

Περισσότερα στην πηγή : protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ