Χριστίνα Σταρακά: “Απαραίτητη η λειτουργία ενός μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου στην πόλη”

«ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ» : Απαραίτητη η λειτουργία ενός μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου στην πόλη.

Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα, η διαδικασία του εμβολιασμού είχε και έχει αρκετά προβλήματα συνολικά στην Αιτωλοακαρνανία. Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας, με μόλις δυο εμβολιαστικά κέντρα(στο Νοσοκομείο Αγρινίου και στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου) και με συνολικά πέντε εμβολιαστικές γραμμές(δυο στο Νοσοκομείο και τρεις στο Κ.Υ.), είχε ως αποτέλεσμα η περιοχή μας, να υστερεί από το πανελλαδικό ποσοστό εμβολιασμού.

Το ίδιο χρονικό διάστημα , κάτοικοι του δήμου μας διανύουν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να εμβολιαστούν, γεγονός το οποίο συμβάλει στην αποτροπή πολιτών από τον εμβολιασμό. Επειδή ο σχεδιασμός της κυβέρνησης μέχρι σήμερα, είχε πολλές αστοχίες και με δεδομένο ότι το επόμενο διάστημα η χώρα μας περιμένει χιλιάδες δόσεις εμβολίων, προκειμένου να μην μείνει η περιοχή μας ουραγός στους εμβολιασμούς, θεωρούμε απαραίτητη την λειτουργία ενός μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου στην πόλη, το οποίο θα στελεχωθεί επαρκώς με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο αντικειμενικός στόχος πρέπει να είναι ,να καταστεί έτοιμο να διαχειριστεί μαζικότερους εμβολιασμούς που θα αποφέρει η άφιξη περισσότερων δόσεων, όπως τουλάχιστον έχει δηλώσει η κυβέρνηση, για τους αμέσως επόμενους μήνες. Είναι εξάλλου πασιφανές, ότι η ταχύτητα εμβολιασμού του πληθυσμού, είναι ζωτικής σημασίας για την δημιουργία της ανοσίας της κοινότητας, ως το μοναδικό ουσιαστικά όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Καλούμε την δημοτική αρχή, να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και να πιέσει το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου οι πολίτες του δήμου μας να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χριστίνα Σταρακά δήλωσε σχετικά:

” Η τοπική κοινωνία, όλο αυτό το διάστημα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, δίνει συντεταγμένα τη μάχη για την αναχαίτιση της πανδημίας. Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας για τα εμβολιαστικά κέντρα στο Δήμο μας, είχε ως αποτέλεσμα να υστερούμε από το πανελλαδικό ποσοστό εμβολιασμών. Όπως το Υπουργείο σχεδίασε τη λειτουργία μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων σε άλλες πόλεις, το ίδιο πρέπει να κάνει και στο Αγρίνιο. Πρέπει επιτέλους να ληφθεί υπόψη το μέγεθος του Δήμου Αγρινίου και ότι οι πολίτες του δεν είναι δεύτερης κατηγορίας “

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ