Άρθρο ΝΟΔΕ Φ. Τσόλκα μετά το Συνέδριο της ΝΔ

Εκλογές…όπως Μαραθώνιος

Η χώρα βρίσκεται πια σε τροχιά εκλογών. Το Μάιο στήνονται οι κάλπες των Αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς και των Ευρωεκλογών, ενώ άγνωστος παραμένει ακόμα ο χρόνος των Εθνικών εκλογών.

Και παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει να δηλώνει ότι η κυβέρνησή του θα εξαντλήσει την τετραετία, πολλά είναι εκείνα τα ζητήματα που είναι ανοιχτά και ίσως τον οδηγήσουν να αλλάξει τη στρατηγική του και να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες κάλπες. Με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας απέναντι του, κυρίως στο Σκοπιανό και τις «ήξεις αφίξεις» στάση του Πάνου Καμμένου, όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον πιθανά.

Έχουμε μπει λοιπόν σε προεκλογική περίοδο και οι οιωνοί για το πώς αυτή θα κυλήσει δεν είναι οι καλύτεροι.

Το τρομοκρατικό χτύπημα στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ήταν η φυσική, δυστυχώς, κατάληξη μιας διχαστικής και εμπρηστικής συχνά ρητορικής από την κυβερνώσα παράταξη. Γινόμαστε μάρτυρες τα τελευταία χρόνια μιας στοχοποίησης δημοσιογράφων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η κυβέρνηση ακολουθεί μια «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι απέναντί μας», τακτική, τραυματίζοντας τόσο τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς όσο και την κοινωνική συνοχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί την επιχείρηση διχασμού και των επίπλαστων διλημμάτων με κάθε ευκαιρία και αφορμή και φαίνεται ότι αυτή θα είναι και η τακτική που θα ακολουθήσει στο δρόμο προς τις εκλογές. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε νευρική κρίση και αυτό αποτυπώνεται τόσο στις δηλώσεις των στελεχών της όσο και στην προεκλογική στρατηγική που φαίνεται να υιοθετεί.

Από την άλλη πλευρά η Νέα Δημοκρατία που ολοκλήρωσε την Κυριακή το 12ο Συνέδριό της, με τον αέρα νίκης που της δίνουν οι μετρήσεις της κοινής γνώμης έβγαλε την εικόνα μιας παράταξης σύγχρονης, ενωμένης και πλήρως εναρμονισμένης με την ελληνική κοινωνία του σήμερα.

Πιο ενωμένη από ποτέ στο Συνέδριό αυτό, η Νέα Δημοκρατία εξέπεμψε μια αυτοπεποίθηση και μια δύναμη που πολύ εύστοχα αποτυπώθηκε στη φράση Ελλάδα, μπορούμε!

Ο Προέδρος, οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος είναι έτοιμα να δώσουν τη μάχη για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη Ελλάδα.

Δύο κόσμοι διαφορετικοί… Από τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ της διχαστικής λογικής και από την άλλη η Νέα Δημοκρατία της εξέλιξης και της προόδου.

Οι δύο αυτοί κόσμοι θα συγκρουστούν σε έναν αγώνα που περισσότερο μοιάζει με αγώνα αντοχής παρά με αγώνα ταχύτητας. Νικητής θα είναι αυτός που θα σεβαστεί την κόπωση του ελληνικού λαού, που θα μοιράσει όχι ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδες αλλά θα δώσει πίσω στον Έλληνα τη χαμένη του αυτοπεποίθηση και θα τον κάνει να πιστέψει στη δύναμή του. Αυτόν που θα τον πείσει ότι θα τον οδηγήσει με ασφάλεια σε ένα καλύτερο μέλλον, σε μια νέα εποχή για τον ίδιο και τα παιδιά του.

Στο γήπεδο αυτό η Νέα Δημοκρατία έχει σαφές πλεονέκτημα, τόσο στρατηγικό, όσο και ηθικό και αν μη τι άλλο έχει αποδείξει, σε δύσκολους αγώνες και καιρούς, ότι διαθέτει αντοχές.

Εκλογές, όπως Μαραθώνιος λοιπόν…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ