Άριστες οι εντυπώσεις από την Ελληνική συμμετοχή, στην κορυφαία Έκθεση Τροφίμων – Ποτών του Μονάχου

Άριστες ήταν οι εντυπώσεις που άφησε η 5η ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών “Food & Life 2018”, που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο για 5 ημέρες (28/11-02/12). Η φετινή ελληνική συμμετοχή ήταν η μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, καθώς έλαβαν μέρος 26 επιχειρήσεις και ξεπέρασε τα 160 τ.μ. Επιπλέον, η ελληνική παρουσία και το ελληνικό περίπτερο απέσπασαν τα θετικότερα σχόλια τόσο των επισκεπτών, όσο και της διεύθυνσης των Γερμανών διοργανωτών.

Οι Έλληνες εκθέτες που συμμετείχαν, παρουσίασαν και γνωστοποίησαν τα εκλεκτά προϊόντα τους στο γερμανικό καταναλωτικό κοινό, διαπίστωσαν τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της γερμανικής αγοράς. Επίσης, παράλληλα με την απ’ ευθείας πώληση στο κοινό, πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές με επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων με έδρα στη Γερμανία, τόσο στο επαγγελματικό δείπνο, που συνδιοργάνωσε η εταιρία μας με την Ελληνική Κοινότητα Haar και Περιχώρων, η οποία και υποστήριξε την ελληνική συμμετοχή με κάθε τρόπο, όσο και μέσα στην έκθεση.

Κατά την διάρκεια της Έκθεσης διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία και το μαγειρικό show της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την executive chef Ευαγγελία Καρκαμπίτσα από την Ελληνική Λέσχη Αρχιμαγείρων με την ομάδα της, να μαγειρεύει επί σκηνής πρωτότυπες συνταγές, με βάση τα τοπικά εκλεκτά προϊόντα της Στερεάς.

Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας κος Θεμιστοκλής Χειμάρας και την Περιφέρεια Αττικής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής κος Ταξιάρχης Φαρμάκης.

Την έκθεση και τα ελληνικά περίπτερα επισκέφθηκαν από το Γενικό Προξενείο του Μονάχου η Πρόξενος Παναγιώτα Κωνσταντοπούλου και τα μέλη του Γραφείου Ο.Ε.Υ. Νικόλαος Μπελιάς και Δημήτρης Παπούλης, ο πρόεδρος κος Απόστολος Κώτσης και τα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας Haar, τα ελληνικά Γυμνάσια και Λύκεια του Μονάχου με του δασκάλους και τους καθηγητές τους και πολλά μέλη της ομογένειας.

Τα Ελληνικά περίπτερα – Εκθέτες ήταν το σημείο αναφοράς των επισκεπτών που πέρασαν αυτές τις ημέρες από το υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο του Messe München. Μια Έκθεση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2003 και έχει καθιερωθεί πλέον ως σημείο συνάντησης των γευσιγνωστών της ποιοτικά υψηλής και παραδοσιακής κουζίνας, στην οποία πήραν μέρος 320 αποκλειστικά μικροί και μεσαίοι παραγωγοί και εταιρίες με ξεχωριστά εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα, delicatessen, καθώς και με βιολογικά προϊόντα. Με την φετινή συμμετοχή να έχει

Ακολουθεί η λίστα των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην Έκθεση B2C τροφίμων και ποτών της Βαυαρίας, FOOD & LIFE 2018:

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τις επιχειρήσεις:
ΑΝΘΗΔΩΝ: extra παρθένο ελαιόλαδο
PARASKEVAS OLIVES: φυσικές ελιές, ελαιόλαδο, σαπούνι ελαιολάδου
ΑΜΑΛΙ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ: χειροποίητες μαρμελάδες, chutneys, μικρογεύματα, ξύδι με φρούτα
ΕΥΒΟΪΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ: ποικιλίες μελιού με διάφορα βότανα και φυτά
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ: φρέσκα και αποξηραμένα μανιτάρια
ΓΛΥΚΑΚΙ: chutneys, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΑΜΙΑΣ «ΜΕΛΙΤΤΕΑΣ»: ελληνικό και βιολογικό μέλι
ALPHA FIGS: αποξηραμένα σύκα
FTHIA SOAP: φυσικά σαπούνια, ελαιόλαδο
DOLOPIA: χειροποίητες μαρμελάδες, chutneys, γλυκά του κουταλιού, ζυμαρικά
ATALANTI-ANESTAKOS FAMILY: extra παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικές ελιές
ΣΥΚΟΦΑΓΟΣ: σαλάμι από σύκο, σύκο με σοκολάτα
ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ: κουλούρια βουτύρου παραδοσιακοί κουραμπιέδες
ΑΦΟΙ ΜΠΡΟΚΟΥ-ΚΝΩΣΣΟΣ: παραδοσιακά σαπούνια ελαιολάδου, εμπορία ελαιολάδου
BIO GOUPIOS: ελαιόλαδο, οίνος, βιολογικά προϊόντα, σαπούνια
Η Περιφέρεια Αττικής με τα επιχειρήσεις:
ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΔΑΝΑΗ: παραδοσιακά-χειροποίητα αλλαντικά
«ΜΕΛΙΡΡΥΤΗ» – ΣΥΡΓΚΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: προϊόντα μελιού
FIORITO: ξηροί καρποί, καραμελομένοι ξηροί καρποί, γλυκά
BONUM TERRAE: τρόφιμα και ελαιόλαδο
ΑΛΦΑ + ΩΜΕΓΑ: φυστίκια, ελαιόλαδο
Οι ιδιώτες
CRETAN PRODUCTS KAKOULAKI: ελιές, προϊόντα ελιάς (Κρήτη)
«ΜΙΤΑΤΟ» – ΓΡΥΛΛΑΚΗ: παραδοσιακά τυριά (Κρήτη)
GOJI SPIRIT: φυσικοί χυμοί, chutneys, dressings, αλλείματα, σάλτσες, τουρσιά (Κορινθία)
ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΕΛΑΙΟΕΞΑΓΩΓΙΚΗ – OLIVE GARDENS: δαμασκηνοελιές (Άργος)
ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ – ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ: μέλι, βότανα, κεραλοιφές (Κρήτη)

Η ελληνική συμμετοχή έγινε την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, επίσημου αντιπροσώπου του Εκθεσιακού Οργανισμού του Μονάχου σε Ελλάδα και Κύπρο και με την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ τη διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής είχε αναλάβει η εταιρία K.L.Ni. Promotion.

Κλείνοντας θα πρέπει να σημειώσουμε και πάλι την σημαντική βοήθεια και υποστήριξη που πρόσφεραν η Ελληνική Κοινότητα Haar και Περιχώρων και το Γενικό Προξενείο του Μονάχου που βρέθηκαν όλες τις ημέρες της Έκθεσης κοντά στους Έλληνες εκθέτες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ