Έκθεση στην Περιφέρεια με τις προτάσεις για την βόρεια είσοδο της Πάτρας και το Οικοτουριστικό Πάρκο στο Φράγμα Πείρου-Παραπείρου

Την δυνατότητα να δουν τις αρχιτεκτονικές προτάσεις για την αναμόρφωση της βόρειας εισόδου της Πάτρας έχουν οι πολίτες καθώς εδώ και λίγες μέρες λειτουργεί έκθεση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο ισόγειο του κτιρίου που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αμερικής και Αιγίου.
Όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια έχει ήδη ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση για τον χαρακτήρα που θ’ αποκτήσει το Περιαστικό Πάρκο στην βόρεια είσοδο της πόλης αλλά και το Οικοτουριστικό Πάρκο γύρω απ’ το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου, στη λίμνη Αστερίου.
Στην έκθεση αρχιτεκτονικών ιδεών και προτάσεων παρουσιάζονται τ’ αποτελέσματα των δύο πανελλήνιων διαγωνισμών που διενεργήθηκαν από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την αξιοποίηση των δυο περιοχών.
Ειδικότερα, στο χώρο εκτίθενται οι βραβευθείσες αρχιτεκτονικές προτάσεις, τις οποίες οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά, να αντλήσουν στοιχεία, να ενημερωθούν για το σχεδιασμό, αλλά και να συμμετέχουν με σχόλια και παρατηρήσεις στη δημόσια διαβούλευση, στο πλαίσιο της διαδικασίας διαμόρφωσης των τελικών επιλογών.
«Θέλουμε τον πολίτη συμμέτοχο και συνδιαμορφωτή των σχεδιασμών μας, ακούμε τη φωνή του, δίνουμε βάρος στη γνώμη του. Έχουμε ξεκινήσει μια ανοικτή δημοκρατική διαδικασία, όπου η κάθε άποψη θα ληφθεί υπόψη και θα συνυπολογιστεί στην τελική μορφή των δυο έργων», τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες το σύνολο των ιδεών θα αναρτηθεί και στο διαδικτυακό ιστότοπο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (www.ptapde.gr), ώστε να υπάρχει δυνατότητα και ηλεκτρονικής διαβούλευσης που θα διαρκέσει ένα μήνα. Επίσης, ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων που συγκροτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα κωδικοποιήσει και θα αξιολογήσει τα στοιχεία της Δημόσιας Διαβούλευσης.
Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι (εκτός από τα Σαββατοκύριακα) και θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019. Για οργανωμένες επισκέψεις, τηλέφωνα επικοινωνίας: 2613-620115 και 2613-620100.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ