Έντονο το ενδιαφέρον του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας για τις Προστατευόμενες Περιοχές

Συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα ανάμεσα στους Φορείς Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, Υγροτόπων βιότοπων Κοτυχίου-Στροφυλιά και Χελμού- Βουραϊκού με την ηγεσία του ΤΕΙ και ερευνητικού προσωπικού του ιδρύματος.
Η ευκαιρία δόθηκε μετά από πρόσκληση του Αναπληρωτή Προέδρου για την Έρευνα και Ανάπτυξη Καθηγητή Σπύρου Συρμακέση. «Βασικό μέλημα του ΤΕΙ είναι η ανάπτυξη συνεργειών με την ευρύτερη κοινωνία και τα διαφορετικά “οικοσυστήματα” της Δυτικής Ελλάδας» ανέφερε στο καλωσόρισμά του ο κ. Συρμακέσης. «Για αυτό το λόγο εγκαινιάζουμε τη δράση μας Open Innovation Labs, δηλαδή εργαστήρια και ερευνητικές υποδομές ανοικτά σε όλο τον κόσμο της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο.»
Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Τριανταφύλλου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους εκπροσώπους των Φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιδρύματος τονίζοντας πως η συνάντηση εντάσσεται στη λογική εξωστρέφειας του Ιδρύματος και στη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

Στη συνάντηση τους φορείς εκπροσώπησαν οι κκ Φώτης Περγαντής, Πρόεδρος Φ.Δ. Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, Γιάννης Σελιμάς, Συντονιστής Φ.Δ. Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, Νίκος Καραββάς, Πρόεδρος Φ.Δ. Κοτυχίου Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς, Γεωργία Καραμπέρου, Συντονίστρια Φ.Δ. Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς, Γρηγόρης Ιατρού, Πρόεδρος Φ.Δ. Χελμού-Βουραϊκού και Ελένη Κουμούτσου, Συντονίστρια Φ.Δ. Χελμού-Βουραϊκού.

Ο Αναπ. Προέδρου Έρευνας & Ανάπτυξης κ. Συρμακέσης, που είχε και το συντονισμό της συνάντησης, έδωσε στους προσκεκλημένους εκπροσώπους μια σύντομη εικόνα της δομής του ΤΕΙ, της γεωγραφικής κάλυψης, των υποδομών του και καθώς και ενδεικτικά θεματικά που θεωρούνται σημεία επαφής της ερευνητικής δουλειάς του Ιδρύματος και των αναγκών των Φορέων Διαχείρισης.

Οι φορείς διαχείρισης, δια των προέδρων και των συντονιστών τους, εξέφρασαν την υφιστάμενη κατάσταση των προστατευόμενων περιοχών, τις ανάγκες τους, τις στρατηγικές προτεραιότητες για την αναβάθμιση της λειτουργίας τους ενώ στον ανοιχτό διάλογο που ακολούθησε είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με το επιστημονικό προσωπικό ώστε να βρεθούν εκείνα τα θεματικά που ενδιαφέρουν και τις δύο πλευρές και πάνω στα οποία θα μπορούσαν να χτιστούν προτεινόμενα έργα και παρεμβάσεις.

Στο κλείσιμο της συνάντησης, ο Πρόεδρος κ. Τριανταφύλλου ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τους εκπροσώπους των φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιδρύματος επισημαίνοντας πως σκοπός του Ιδρύματος είναι να αναδειχθεί ως πόλος περιφερειακής καινοτομίας και να δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης τόσο με φορείς που παράγουν έρευνα όσο και με κάθε κοινωνικό, παραγωγικό φορέα και φορέα άσκησης πολιτικής στη Δυτική Ελλάδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ