Έφυγε από τη ζωή ο Παιδίατρος και Πολιτικός Βασίλης Αντωνόπουλος

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Την Πέμπτη στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Αγρινίου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Βασίλη Αντωνόπουλου που έφυγε από τη ζωή την Τρίτη έπειτα από μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο.
Η ταφή του θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μυρτιά .

Μεγάλη απώλεια για την Αιτωλοακαρνανία αφού απεβίωσε σήμερα το μεσημέρι, σε ηλικία 68 ετών, χάνοντας τη μάχη που το τελευταίο διάστημα έδωσε με την επάρατη νόσο ο παιδίατρος και πολιτικός – αυτοδιοικητικός παράγοντας της Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος.

Ο Βασίλης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στη Μυρτιά Τριχωνίδας από αγρότες γονείς. Μέλος πολύτεκνης οικογένειας με μεγάλη παράδοση και προσφορά στα κοινά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Έμαθε τα πρώτα γράμματα στη Μυρτιά και έζησε τα γυμνασιακά του χρόνια στο Θέρμο. Όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς του επιδόθηκε στις σπουδές και το 1978 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών.
Ως αγροτικός γιατρός υπηρέτησε στη Μακρυνεία. Την ειδικότητα του Παιδιάτρου έλαβε το 1985 από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και έκτοτε άσκησε την επιστήμη του στο Αγρίνιο προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην ευρύτερη περιοχή.

Η πολιτική του δράση αρχίζει από τα φοιτητικά του χρόνια. Το 1990 εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας Μυρτιάς για να επανεκλεγεί το 1994. Το 1996 εκλέγεται Πρόεδρος του Συμβουλίου Περιοχής της 8ης Εδαφικής Περιφέρειας.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου για 5 χρόνια, όπου εργάστηκε για την ανέγερση Νέου Νοσοκομείου, αλλά και για την αναβάθμιση του υπάρχοντος, αφού επί των ημερών του τέθηκαν σε λειτουργία νέες πτέρυγες, ανακαινίστηκαν οι παλιές και αναβαθμίστηκαν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Το 1998 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμου. Το 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό όπου συγκέντρωσε 18420 σταυρούς προτίμησης. Επίσης το 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ λαμβάνοντας τη θέση του πρώτου επιλαχόντος στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Το 2010-2014 διατέλεσε αντινομάρχης Π.Ε.Αιτωλοακαρνανίας. To 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το Κίνημα Αλλαγής.
Δραστηριοποιήθηκε και στην ποδοσφαιρική ομάδα του Παναιτωλικού διατελώντας πρόεδρος το 2003.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ