Αλλοδαπός μετέφερε με ποδήλατο περισσότερα από (400) γραμμάρια ηρωίνης στην Πάτρα

Συνελήφθη διακινητής ηρωίνης στην Πάτρα

Συνελήφθη, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας 34χρονος αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πλήρως τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν κατά το προανακριτικό τους έργο, εντόπισαν τον 34χρονο να κινείται με ποδήλατο και σε έρευνα που του πραγματοποίησαν βρήκαν σε σακίδιο πλάτης που μετέφερε και κατάσχεσαν μια συσκευασία, που περιείχε (405) γραμμάρια ηρωίνης.

Επισημαίνεται ότι, πριν από λίγες ημέρες είχαν συλληφθεί στη Κάτω Αχαΐα και στα Σαγαϊικα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ακόμη τέσσερις διακινητές ναρκωτικών.

Συνελήφθησαν τρεις διακινητές ναρκωτικών στην Κάτω Αχαΐα

Νέα επιτυχία για τον αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «ΚΑΛΙΜΑΝ», ο οποίος παρείχε σημαντική συνδρομή στις έρευνες

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης κατασχέθηκαν περισσότερα από 350 γραμμάρια κάνναβης

 

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 58, 46 και 25 ετών, με στενή συγγενική σχέση μεταξύ τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πραγματοποίησαν έρευνες παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες των δραστών, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής :

Ένα γυάλινο βάζο, που περιείχε 280 γραμμάρια κάνναβης,
Επτά συσκευασίες, με κάνναβη, συνολικού βάρους 82,3 γραμμαρίων,
Το χρηματικό ποσό των 1.745 ευρώ και
Ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι δράστες έκρυβαν τα ναρκωτικά κυρίως σε χώρους της κουζίνας, όπως ντουλάπια και απορροφητήρα, σε γυάλινα βάζα ή σφραγισμένα με συρραπτικό περιτυλίγματα, ενώ ο εντοπισμός τους πραγματοποιήθηκε με την ουσιαστική συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «ΚΑΛΙΜΑΝ».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών που υπηρετούν στη Δυτική Ελλάδα (Κάλιμαν και Ρίκι) εντοπίζουν ναρκωτικά, συμβάλλοντας δυναμικά στο αστυνομικό έργο, προσφέροντας στην κοινωνία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

 

Συνελήφθη διακινητής ηρωίνης στα Σαγαιικα Αχαΐας

Ο δράστης διακινούσε μαζί με τον 50χρονο αδερφό του, που αναζητείται ηρωίνη

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του δράστη και κατέσχεσαν 250 γραμμάρια ηρωίνης

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στα Σαγαιικα Κάτω Αχαΐας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας 46χρονος ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και τον 50χρονο αδελφό του δράστη, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί.

Για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί και δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 46 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, διακριβώθηκε ότι οι δυο δράστες χθες το απόγευμα στα Σαγαιικα πώλησαν στον 46χρονο και στον 41χρονο, τέσσερα περίπου γραμμάρια ηρωίνης, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των τελευταίων και κατασχέθηκαν.

Σε αστυνομική επιχείρηση που ακολούθησε, έξω από πρόχειρο κατάλυμα που διαμένουν οι διακινητές, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας ακινητοποίησαν τον 46χρονο, ενώ ο αδερφός του τράπηκε σε φυγή πεζός και αναζητείται για να συλληφθεί.

Σε σωματική έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον 46χρονο, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν δυο συσκευασίες με μονωτική ταινία, που περιείχαν ηρωίνη σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους 249 γραμμαρίων.

Η έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας πραγματοποιήθηκε για την εξακρίβωση διακίνησης ηρωίνης, από τα δυο αδέρφια σε τοξικομανείς που μετέβαιναν, από διάφορες περιοχές στα Σαγαιικα Αχαΐας, για να προμηθευτούν ναρκωτικές ουσίες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ