Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Βαγγέλης Λιόλιος – η ερώτηση του ΑΧΕΛΩΟΣ TV

Ο Βαγγέλης Λιόλιος ανακοίνωσε σήμερα επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΟΚ και τόνισε πως την ερχόμενη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ενώ θα στείλει και επιστολή προς όλους τους προέδρους των Ενώσεων για συνάντηση και ενημέρωση, για τη θέση του, το πρόγραμμά του, αλλά και την επόμενη μέρα.

Ο κύριος Λιόλιος, ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα με ονομασία “ΒΑΣΗ” για την κατασκευή κλειστών προπονητηρίων σε όλη τη χώρα με τη συνεργασία Κράτους, Δήμων και Περιφερειών.

Τόνισε ακόμα, ότι θα δώσει προτεραιότητα στα σωματεία και ιδιαιτέρως στα ερασιτεχνικά, αναφέρθηκε σε βασικούς άξονες όπως το οργανωτικό κομμάτι και τον διαχωρισμό Διοίκησης και Ομοσπονδίας, στην πλήρη οικονομική και οργανωτική διαφάνεια, στη δημιουργία ψηφιακών και ηλεκτρονικών δελτίων καθώς και στον στόχο τριπλασιασμού των ακαδημιών.

Στη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Βαγγέλης Λιόλιος, συμμετείχε και ο ΑΧΕΛΩΟΣ TV με τον Αλέξανδρο Κουτσιούμπα. Η ερώτηση που τέθηκε απ’τον Αχελώο, στον υποψήφιο Πρόεδρο της ΕΟΚ κατά διάρκεια της διαδικτυακής συνέντευξη τύπου ήταν η εξής :

Διπλό το ερώτημα. Πολλές ομάδες, αρκετά σωματεία διαμαρτύρονται (κυρίως σε Α2 και Β’ Εθνική) για το γεγονός ότι η ΕΟΚ δεν καλύπτει έξοδα διαιτησίας και μετακινήσεων. Έχετε σκεφτεί, υπάρχει στο πλάνο σας η στήριξη και η κάλυψη των συγκεκριμένων εξόδων; Επίσης, ποιο θεωρείτε ότι θα πρέπει να είναι το ερέθισμα που θα δώσετε στα νέα παιδιά για να ασχοληθούν με το μπάσκετ και να στελεχώσουν τις ακαδημίες; 

Η απάντηση του Βαγγέλη Λιόλιου :
Όπως έχουμε αναφέρει ήδη στους άξονες που παρουσιάζονται στην πλατφόρμα του #dwsepasa, η θέλησή μας είναι να βοηθήσουμε άμεσα τα σωματεία.
Προφανώς μιλάμε πάντα εντός των οικονομικών δυνατοτήτων που υπάρχουν, αυτά τα πράγματα είναι κοστολογημένα ήδη, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στα σωματεία να πάρουν μια οικονομική ανάσα από έξοδα που δεν θα κληθούν να καταβάλλουν από το δικό τους ταμείο, π.χ  διαιτησίας, κριτών κ.α. και στα μέτρα του δυνατού, να μειώσουμε τις μετακινήσεις τους για να εξοικονομηθούν χρήματα και από το αντίστοιχο έξοδο.
Όσον αφορά το μέλλον του αθλήματος, δηλαδή τα παιδιά, πρέπει να δώσουμε σε αυτά τα κατάλληλα κίνητρα για να ασχοληθούν με το μπάσκετ.
Πρέπει να τα πλησιάσουν οι πρεσβευτές του αθλήματος, οι αθλητές πρότυπα, για να τους μιλήσουν για το άθλημα. Να πάνε σε σχολεία, να πάνε σε συλλόγους, να γίνει ένα μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία με μπροστάρηδες τους αθλητές.
Παράλληλα πρέπει να δοθεί κίνητρο στις ομάδες, για να μεγαλώσει ο αριθμός των παιδιών που εντάσσονται στις ακαδημίες τους.
Εκεί η ομοσπονδία πρέπει να είναι παρούσα παρέχοντας υποστήριξη με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί (υλικοτεχνική, επιμόρφωση, ενιαίο πλάνο ανάπτυξης και κοινές κατευθυντήριες γραμμές).

Το ρεπορτάζ και τα βασικά σημεία από τη συνέντευξη τύπου του κυρίου Λιόλιου, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Αχελώου (21.15), στην αθλητική επικαιρότητα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ