Ανασκόπηση των σημαντικότερων Αυτοδιοικητικών ειδήσεων της εβδομάδας 20-26 Δεκεμβρίου

Τελευταία εβδομάδα του 2021 που πέρασε κι αυτή και βγήκε εγκύκλιος για το τέλος ταφής που καταβάλλεται 30 Οκτωβρίου.

Εκδόθηκε και εγκύκλιος για την Παροχή κατευθύνσεων για την προστασία αστέγων κατά την περίοδο του χειμώνα η οποία προβλέπει και κατάρτιση σχεδίου δράσης για τους δήμους.

Είχαμε και την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ για την αυτοματοποιημένη παρακολούθηση της παρουσίας των παιδιών από 01.01.2022.

Υπογράφηκαν το ποσά που αποδίδονται στους δήμους από το τέλος διαφήμισης και από το ΤΑΠ ενώ εκταμιεύθηκαν και 35 εκατομμύρια από τρείς δόσεις για έργα.

Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε και ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Μηχανικών Δημοσίου με την οποία επισημαίνει ότι οι Πολεοδομίες έτσι όπως έγιναν δεν λειτουργούν και παραθέτει όλους τους νόμους και τις υποχρεώσεις που υπάρχουν.

Προκειμένου να εξομαλυνθεί λίγο η κατάσταση και να προχωρήσουν τα έργα που έχουν σταματήσει, εκδόθηκε και Υπουργική Απόφαση Καθορισμού Συντελεστών Αναθεώρησης.

Την εβδομάδα που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη της ΚΕΔΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και η εκκίνηση του προγράμματος εκπόνησης μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων.

Βγήκε και νέα χρηματοδότηση έργων, 1,95 εκατ. “ΦιλόΔημος ΙΙ”, και 1,28 εκατ. για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Βγήκε και η Πρόσκληση σε 17 Δήμους για τις «Έξυπνες Πόλεις» και για τους υπόλοιπους αναμένεται στις 10 Φεβρουαρίου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση.

Τέλος την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε την απόφαση για την παράταση υποβολής στοιχείων δαπανών στο Μητρώο Επιχορηγούμενων Φορέων και την Υπουργική Απόφαση για την Έκδοση Ηλεκτρονικών Δημόσιων Εγγράφων.

Θυμίζουμε ότι κάθε μέρα μπορείτε στην σελίδα ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ να βρίσκετε τις καλές πρπακτικές και πρωτοβουλίες τω δήμων.

Καλή Χρονιά και καλή δύναμη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ