Ανοίγουν οι πύλες της χώρας για να υποδεχθεί τουρίστες – Απαγόρευση αφίξεων από τη Μ. Βρετανία

Με υγειονομικά πρωτόκολλα και αυστηρές οδηγίες, άνοιξαν σήμερα οι πύλες της χώρας, προκειμένου να υποδεχτεί το πρώτο κύμα τουριστών.O τουρισμός καλύπτει περίπου το 1/5 του ελληνικού ΑΕΠ και περισσότερο από 1/4 των θέσεων εργασίας, ενώ ιστορικά η Βρετανία και η Γερμανία είναι οι κύριες αγορές προσέλκυσης τουριστών, όπως υπενθυμίζει το Bloomberg, ενώ οι ειδικοί υπογραμμίζουν πως η υποδοχή τουριστών πρέπει να γίνει με απόλυτη προσοχή, αφού, εφόσον δεν τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας κινδυνεύουμε με δεύτερο κύμα έξαρσης του φονικού ιού.Την έναρξη του τουρισμού σηματοδοτεί το άνοιγμα των αεροδρομίων.
Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο δεν σταμάτησε όλους αυτούς τους μήνες να δέχεται διεθνείς πτήσεις από συγκεκριμένες χώρες, αυξάνονται οι πτήσεις εξωτερικού.
Έως τις 30 Ιουνίου αίρονται οι περιορισμοί σε ό,τι αφορά τις αφίξεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. Για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία θα επιτρέπονται πτήσεις μόνο για essential travel (δηλαδή ταξίδια που δεν αφορούν τουριστικούς σκοπούς) ενώ διατηρείται η απαγόρευση για τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία.Το αεροδρόμιο «Μακεδονία», μετά από τρεις μήνες μέτρων περιορισμού, υποδέχεται και πάλι απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό. Έτσι, έως τις 30 Ιουνίου επιτρέπονται όλες οι διεθνείς πτήσεις με εξαίρεση αυτές από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Μ. Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.Σε όλα τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, οι διεθνείς αφίξεις θα ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου και συνδιαμορφώνεται η πρόταση προς την ΕΕ για τη λίστα τρίτων χωρών που εξαιρούνται από την απαγόρευση των πτήσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ