Απολογισμός πεπραγμένων 2018 και προτεραιότητες για το 2019 στη συνεδρίαση του ΔΣ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ο απολογισμός πεπραγμένων του 2018 και οι στόχοι που έχουν τεθεί για το 2019, απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε, υπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρο του ΠΤΑ Απόστολο Κατσιφάρα, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Πάτρα.

Τα μέλη του ΔΣ ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα των δύο διαγωνισμών ιδεών που ολοκλήρωσε μέσα στο 2018 το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και αφορούν την περιοχή του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου και τη διαμόρφωση Περιαστικού Πάρκου Πολιτισμού πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας. Επίσης ανακοινώθηκε ότι σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται η προκήρυξη του τρίτου διαγωνισμού με τίτλο «Μελέτη Στρατηγικής Χωροταξικής Ανάπτυξης περιοχής της λίμνης Τριχωνίδας», ο οποίος πρόκειται να προκηρυχτεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δέκα αρχιτεκτονικές προτάσεις για τη διαμόρφωση Περιαστικού Πάρκου Πολιτισμού πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας και η βραβευθείσα πρόταση του διαγωνισμού «Μελέτη Στρατηγικής Χωροταξικής Ανάπτυξης της περιοχής του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου (Τεχνητή Λίμνη Αστερίου)», θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 στον πολυχώρο εκδηλώσεων Royal, στην Πάτρα.

Ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Χρήστος Τζομάκας προχώρησε σε μια πρώτη εκτίμηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2018, τα οποία συνεχίζουν τη θετική τους πορεία. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία οι κατανομές αυξήθηκαν σε πάνω από 62 εκατ. ευρώ το 2018, από 45 εκατ. ευρώ που ανήλθαν το 2017, ενώ κατά την περυσινή χρονιά έγιναν πληρωμές που ξεπέρασαν τα 32 εκατ. ευρώ, χρήματα που διοχετεύτηκαν στην τοπική οικονομία.

Κατά τη συνεδρίαση τονίστηκε ο κομβικός ρόλος που διαδραματίζει το Περιφερειακό Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, καθώς λειτουργεί ως φορέας διαχείρισης των πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και χρηματοδοτήσεων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ΠΤΑ υλοποιεί έξι σημαντικά ευρωπαϊκά έργα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ