Αυτοψία Λ. Δημητρογιάννη στο κτήμα Polder των Ενεργειακών Κοινοτήτων ενώ επιταχύνεται η προετοιμασία μελετών και αδειοδοτήσεων

Αυτοψία στο χώρο που αναμένεται να δημιουργηθεί το φωτοβολταϊκό πάρκο των Ενεργειακών Κοινοτήτων της Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος και πρόεδρος των Ενεργειακών Κοινοτήτων, Λάμπρος Δημητρογιάννης.

Ο κ. Δημητρογιάννης, συνοδευόμενος από συνεργάτες των Ενεργειακών Κοινοτήτων, βρέθηκε στο κτήμα «Polder» στο Μεσολόγγι προκειμένου να διευκρινιστούν ζητήματα τεχνικής φύσεως καθώς και θέματα χωροταξίας που σχετίζονται με την κατασκευή του μεγάλου ενεργειακού έργου που στοχεύει στην ενεργειακή «απελευθέρωση» περίπου 60 φορέων της Δυτικής Ελλάδας μέσω του ενεργειακού συμψηφισμού.

Ο συγκεκριμένος χώρος, που έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καταλαμβάνει έκταση 1.300 στρεμμάτων και θεωρείται ως ο πλέον κατάλληλος για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου και την υλοποίηση του μεγάλου ενεργειακού έργου που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη.

Σημειώνεται ότι παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ολοκλήρωσης των σχετικών μελετών και αδειοδοτήσεων που απαιτούνται όπως:

  • Μελέτες τεχνικοοικονομικής ανάλυσης των έργων και αδειοδότησης των εγκαταστάσεων.

  • Σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων, αποτύπωση αυτών και κτηματογράφηση.

  • Καταγραφή χωροταξικών και πολεοδομικών δεδομένων.

  • Σύνταξη φακέλων περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

  • Δημιουργία ψηφιακών χαρτών.

Επιπλέον, με πρωτοβουλία του κ. Δημητρογιάννη διενεργείται ήδη καταγραφή της περιοχής προστασίας της ευρύτερης περιοχής καθώς και κατάρτιση μέτρων περιβαλλοντικής διαχείρισης. Οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα με άμεσο κέρδος, τον περιορισμό όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών και συντόμευσης των σχετικών χρονοδιαγραμμάτων.

Ο κ. Δημητρογιάννης ανέφερε: «Σε καθημερινή βάση καταβάλλουμε προσπάθεια προκειμένου να προετοιμάσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που σχετίζονται με την κατασκευή του μεγάλου έργου των ενεργειακών κοινοτήτων της Δυτικής Ελλάδας. Ήδη έχουμε καλύψει πολλά από τα προαπαιτούμενα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Με άψογο συντονισμό όλων μας κερδίζουμε πολύτιμο χρόνο που θα επισπεύσει την υλοποίηση αυτού του ρηξικέλευθου για τη χώρα μας έργο και θα ωφελήσει άμεσα τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ