Γέφυρα Κοράκου-Κοιλάδα Αχελώου Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Εκδήλωση με το παραπάνω θέμα πραγματοποιήθηκε με αφορμή το «2018 Έτος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» στις 21 Οκτωβρίου στην Κοιλάδα του Αχελώου.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προοπτικές αναστήλωσης της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με δηλώσεις στήριξης προσωπικοτήτων από την Ευρώπη, μεταξύ αυτών και του νυν Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, για την ανακατασκευή της Γέφυρας Κοράκου.

Στην εκδήλωση επίσης μίλησε η Βάρβαρα Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρτας.
Καλωσόρισμα απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Χρήστος Καπερώνης, Πρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας, εκ μέρους της Επιτροπής στήριξης για την ανακατασκευή της Γέφυρας Κοράκου.
Η παρουσίαση της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ομάδας του S&D στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έγινε από την εκπαιδευτικό Νεκταρία Στούκα. Στο τέλος Φορείς, όπως ο Σύλλογος Γυναικών “Λένω Μπότσαρη”, και οι φιλόξενοι κάτοικοι της περιοχής πρόσφεραν παραδοσιακά προϊόντα της Κοιλάδας του Αχελώου με σκοπό να κάνουν γνωστά τοπικά προϊόντα και γεύσεις που με την ιδιαίτερη ταυτότητα και την εξαιρετική ποιότητά τους εντοπίζουν και αναδεικνύουν τις παραδόσεις, την τοπική τεχνογνωσία και την ιστορία του τόπου.

Μετά την εκδήλωση ο κ. Σπίρτζης πραγματοποίησε περιοδεία στην Κοιλάδα του Αχελώου. Επισκέφτηκε οδικούς άξονες οι οποίοι χρηματοδοτήθηκαν από την Κυβέρνηση, μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και πολιτιστικά μνημεία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ