Για πρώτη φορά με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Ι.Π. Μεσολογγίου

Με απόφαση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με την διαδικασία της τηλεδιάσκεψης το Δημοτικό Συμβούλιο χτες το απόγευμα. Η συνεδρίαση κράτησε περίπου τέσσερις ώρες και, παρά τα μικρά τεχνικά προβλήματα, αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, αλλά και όσων τέθηκαν προ ημερησίας. Η Δημοτική Αρχή απέδειξε ότι επιζητεί τον διάλογο και παρά τις ενστάσεις που υπήρχαν περί των δυσκολιών της διαδικασίας προχώρησε στην τηλεδιάσκεψη παρέχοντας μάλιστα και χώρο σε όσους δεν μπορούσαν να συνδεθούν με δικά τους μέσα. Είχε δε στην διάθεση των συμβούλων και μια πολύ διαδεδομένη πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούσε να συνδεθεί κάποιος ακόμη και μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Στην συνεδρίαση πάρθηκαν αποφάσεις για πολύ σημαντικά θέματα όπως η προώθηση της Ενεργειακής Κοινότητας (έργο τεράστιας σημασίας για όλο τον Δήμο), η στήριξη του Πανεπιστημίου, η αύξηση της θέσης του Δήμου στην Αιτωλική Αναπτυξιακή, η αναγνώριση της προσφοράς της οικογένειας Τριανταφύλλου στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου κ.λπ.

Εκείνο πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι η αυτοδιάψευση των ισχυρισμών και των κατηγοριών μερίδας της αντιπολίτευσης που στην προηγούμενη καραντίνα κατήγγειλαν και λοιδορούσαν την δημοτική αρχή διότι δεν πραγματοποιούσε τα Συμβούλια με τηλεδιάσκεψη. Και τότε πολλοί εκ της αντιπολίτευσης δήλωναν αδυναμία όπως και τώρα. Ετούτη την φορά όμως παρατηρήθηκε το οξύμωρο να δηλώσουν σύμβουλοι (μεταξύ άλλων ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος) ότι θα συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης και εντέλει να εμφανιστούν όλοι στο Δημαρχείο χτες βράδυ! Ο κ. Καραπάνος που με ανακοίνωσή του στις 15 Μαΐου μεμφόταν την δια περιφοράς διαδικασία χτες μαζί με όλη σχεδόν την ομάδα του ήρθε να κάνει τηλεδιάσκεψη στο… Δημαρχείο με εξαίρεση τους κ.κ. Δαουτίδη και Μπιλάλη! Αυτή είναι η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα της αντιπολίτευσης!

«Η τηλεδιάσκεψη είναι γεγονός και για άλλη μια φορά αποδείξαμε πως ότι λέμε το υλοποιούμε. Αλίμονο στις πολιτικές «ανακατώστρες» που το μόνο μέλημά τους είναι να προσπαθούν να ανακατέψουν την πλειοψηφία για να σταματήσει την δουλειά της. Δεν τους ενδιαφέρει αν αυτό μπορεί να αποβαίνει σε βάρος του τόπου, είναι αδίστακτοι μπροστά στην πολιτική τους επιβίωση. Τους έκρινε και τους κρίνει καθημερινά η κοινωνία.

Προχωρούμε και αντιμετωπίζουμε χρόνια προβλήματα που κληρονομήσαμε. Ευχαριστώ τους υπαλλήλους του Δήμου που βοήθησαν στην υλοποίηση της τηλεδιάσκεψης και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή. Ευχαριστώ και την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας για την υπεύθυνη στάση της. Τα καλύτερα είναι μπροστά για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εσωστρέφεια να είναι σίγουροι ότι θα αποτύχουν», δήλωσε μετά την λήξη της διαδικασίας ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ