Γ. Γεωργιόπουλος : Ζητάμε να διασφαλιστεί η ενότητα της Πατρών – Πύργου – Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας ενημέρωσε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΔΕ

Για το περιεχόμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018, στο υπουργείο Υποδομών για την Πατρών – Πύργου ενημέρωσε σήμερα Τρίτη την Εκτελεστική Επιτροπή ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Γεώργιος Γεωργιόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα την πάγια θέση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη διασφάλιση του αυτοκινητοδρόμου στο σύνολό του.
«Από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες ενημερωθήκαμε για την πορεία όλων των διαγωνισμών. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν κρύβει την ανησυχία της σε σχέση με την τύχη του έργου και την ομαλή εξέλιξη και των οκτώ εργολαβιών» ανέφερε στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ο κ. Γεωργιόπουλος και μετέφερε την πρόταση που διατύπωσε η Περιφέρεια:
«Ζητήσαμε να σταλούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο και οι οκτώ συμβάσεις μαζί για προσυμβατικό έλεγχο. Αυτό διασφαλίζει ότι, εφόσον εγκριθούν οι συμβάσεις, θα ξεκινήσουν όλες οι εργολαβίες μαζί, για να μην συντρέχει ο κίνδυνος αποσπασματικής υλοποίησης του έργου. Να μην έχουμε δηλαδή το φαινόμενο, κάποια τμήματα να υλοποιούνται και κάποια όχι» εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, επισημαίνοντας την πάγια θέση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας «να διασφαλιστεί η ενότητα του έργου στο σύνολό του».
Επίσης, όπως είπε ο κ. Γεωργιόπουλος, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας διατύπωσε προς του υπουργό το αίτημα να γίνει νέα συνάντηση στα τέλη Οκτωβρίου ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση που ως τότε θα έχει διαμορφωθεί και να επαναπροσδιοριστούν οι επόμενες κινήσεις, εφόσον οι συνθήκες το απαιτούν. Την πρόταση υιοθέτησαν και οι εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν στη συνάντηση.
«Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Η άμμος στην κλεψύδρα λιγοστεύει. Η Πατρών – Πύργου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το 2022 , γι αυτό απαιτείται διαρκής παρακολούθηση της πορείας των διαδικασιών» κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Γεώργιος Γεωργιόπουλος, o οποίος ορίστηκε και εισηγητής του θέματος στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ