Δήλωση Α. Κοσσυβάκη με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την ανακατασκευή της ιστορικής γέφυρας Κοράκου στην Κοιλάδα του Αχελώου.

Συμπληρώνεται σήμερα ένας ακριβώς χρόνος από την ημέρα που με πρωτοβουλία της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράφτηκε από τους Υπουργούς Υποδομών και Πολιτισμού Χρήστο Σπίρτζη και Μυρσίνη Ζορμπά, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Προγραμματική Σύμβαση για την ανακατασκευή της ιστορικής γέφυρας Κοράκου στην Κοιλάδα του Αχελώου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου το στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντώνης Κοσσυβάκης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Είναι ιστορικό χρέος όλων των εμπλεκόμενων φορέων, μετά την αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας, να προχωρήσει και η ανακατασκευή της Γέφυρας Κοράκου. Ευελπιστούμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η σημερινή Κυβέρνηση θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια η οποία αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους της περιοχής, τους Φορείς και τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Η γέφυρα Κοράκου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και ο συμβολισμός της Εθνικής συμφιλίωσης επιβάλλει την ανακατασκευή της.

Η σημασία του έργου δεν είναι μόνο ιστορική και πολιτιστική αλλά θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή ανάπτυξης για όλη την περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου αξιοποιώντας τα μνημεία της που χαρακτηρίζουν την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Ελπίζουμε σύντομα το ιστορικό γεφύρι, η περίφημη μονότοξη πέτρινη καμάρα «Η Γέφυρα του Κοράκου» ή «το Κορακογιοφύρι» ή ποιητικά «του Κόρακα το διόφυρο» να σταθεί πάλι όρθιο. Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές!»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ