Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος Διάγνωση, Αξιολόγηση & Θεραπευτικοί Στόχοι.

0

Η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Μεσολογγίου «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης», διοργανώνει στο Μεσολόγγι διήμερο Σεμινάριο με πρακτική άσκηση ‘Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος – Διάγνωση, Αξιολόγηση & Θεραπευτικοί Στόχοι’.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στις 13 & 14 Απριλίου 2019 και εστιάζεται στην αξιολόγηση της ανάπτυξης, των δυνατοτήτων και των δυσκολιών ατόμων με διαταραχή του αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ), με έμφαση στη διάκριση μεταξύ της διάγνωσης και της θεραπευτικά προσανατολισμένης καθημερινής αξιολόγησης. Σκοπός δεν είναι η εξειδίκευση στις διαγνωστικές δοκιμασίες, αλλά η αντίληψη μέσω αυτών της έννοιας της συνεχούς αξιολόγησης δυνατοτήτων, δυσκολιών και αναγκών, η κατανόηση του ιδιαίτερου γνωστικού προφίλ κάθε ατόμου, η διεξαγωγή συμπερασμάτων και η μετατροπή αυτών σε θεραπευτικούς στόχους.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

Σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, γενικής και ειδικής αγωγής,
Σε επαγγελματίες υγείας (Παιδοψυχιάτρους, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές)
Σε γονείς και κηδεμόνες ατόμων με αυτισμό.
Σε όσους εμπλέκονται με άτομα με Αυτισμό

Εισηγήτρια είναι η Παιδοψυχίατρος Βάγια Παπαγεωργίου, εξειδικευμένη στη διάγνωση και στην αντιμετώπιση των διαταραχών του αυτιστικού φάσματος, στη Δομημένη Εκπαίδευση-TEACCH και στην εκπαίδευση επαγγελματιών στον τομέα των ΔΑΦ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.