«Διαδρομές Ιστορίας και Τέχνης στη Λευκάδα» – Διεπιστημονικό σεμινάριο γνωριμίας με τον τόπο μας

Η Εκκλησία της Λευκάδας, επιθυμώντας να συμβάλει στην ολόπλευρη καλλιέργεια των νέων ανθρώπων και να παράσχει δημιουργικές διεξόδους, αναδεικνύοντας τον πλούτο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, διοργανώνει ένα διεπιστημονικό σεμινάριο, συνολικά δέκα (10) συναντήσεων, με τίτλο: «Διαδρομές Ιστορίας και Τέχνης στη Λευκάδα» και προσκαλεί εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές και νέους επιστήμονες γενικά να συμμετάσχουν σε αυτό.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η γνωριμία με τον τόπο εις βάθος, η κατανόηση επιμέρους πτυχών της ιστορικής και κοινωνικής του διαδρομής, η ανάδειξη και εκτίμηση του πλούσιου πολιτισμικού αποθέματος και των φυσικών του χαρίτων, αλλά και η αναζήτηση τρόπων για την περαιτέρω μετάδοση της γνώσης και της εμπειρίας που θα αποκτηθεί στον περίγυρό μας –οι εκπαιδευτικοί, στους μαθητές κ.ο.κ.

Έχουν προσκληθεί να πραγματευθούν μία αξιοσημείωτη ποικιλία θεμάτων καταξιωμένοι ομιλητές διαφόρων ειδικοτήτων (πανεπιστημιακοί καθηγητές, ιστορικοί, αρχιτέκτονες, γεωπόνος κ.ά.), οι οποίοι μελετούν -από τη σκοπιά του ο καθένας- τη Λευκάδα μας.

Το σεμινάριο αρχίζει την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 και θα ολοκληρωθεί, συν Θεώ, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019. Οι συναντήσεις θα διεξάγονται κατά κανόνα ημέρα Τρίτη στην «Καταφυγή» (οδ. Μεγανησίου 5, Λευκάδα – έναντι Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Θεολόγου).

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με περιήγηση σε ιστορικούς τόπους και μνημεία του νησιού μας, ενώ θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για πρακτικούς λόγους, μπορούν να γίνουν δεκτοί μέχρι είκοσι (20) συμμετέχοντες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο «Κέντρο Νεότητας» της Ι. Μητροπόλεώς μας (τηλ.: 2645022415, εσ.: 23) και το Διευθυντή αυτού, π. Ιωαννίκιο Ζαμπέλη (τηλ.: 6974795265) μέχρι καί τήν Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ