Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών – Eλληνική Bραδιά

Πλήθος κόσμου πλημμύρισε την πλατεία Δημοκρατίας την Πέμπτη το βράδυ και απήλαυσαν μια ελληνική βραδιά με παραδοσιακούς χορούς από τοπικά τμήματα.
Οι σύλλογοι της πόλης που έλαβαν μέρος ήταν οι:
«Σύλλογος Σαρακατσαναίων Αγραφιωτών Ν.Αιτ/νίας», «Χορευτικά Δήμου Αγρινίου», «Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου», «Ο Ζορμπάς», « Καλλιτεχνικό Εργαστήρι», «Τα Μανουσάκια», «Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων», «Παγκρήτιος Σύλλογος», «Σύλλογος Ποντίων Δ.Ψαθάς», «Συντροφιά με την Παράδοση», «Οι Ρίζες», «Η Ρούμελη», «Το Χοροστάσι».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου καλωσορίζοντας όλους τους χορευτές δήλωσε :«Με ιδιαίτερη χαρά απόψε μπαίνουμε στο γιορτινό κλίμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών.
Τα ελληνικά χορευτικά της πόλης μας χορεύουν για όλους εμάς και ταυτόχρονα καλωσορίζουν χορευτές από μακρινές χώρες που βρίσκονται στην πόλη μας σε αυτή τη γιορτή συνάντησης τιμώντας την παράδοση και τα έθιμα που χαρακτηρίζουν τον κάθε λαό».
Πολύτιμη βοήθεια στη διοργάνωση της βραδιάς ήταν της ακτίνας εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου.
Tην Παρασκευή στις 8.00μ.μ.θα έγινε η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ στην κεντρική πλατεία. Προηγήθηκε η παρέλαση των Χορευτικών συγκροτημάτων κατά μήκος της οδού Παπαστράτου (από το Πάρκο μέχρι την Πλατεία Δημοκρατίας) και ενδιάμεσες στάσεις για χορό στους δρόμους της πόλης.
Συμμετέχουν χορευτικά από :Γκάνα, Ουκρανία,Ιταλία, Ισπανία , Κίνα, Μαλαισία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία , Σερβία
Σλοβακία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ