Διπλή παρουσία της ΕΛΟΠΥ σε Κλαδικές Εκθέσεις (φωτο)

  • Οι εκθεσιακοί χώροι της ΕΛΟΠΥ σε Αθήνα και Βοστώνη κομβικό σημείο συνάντησης Μελών της ΕΛΟΠΥ με  πολιτική ηγεσία, στελέχη, συνεργάτες, συνάδελφους, πελάτες, φίλους
  • Πρωτότυπη γευσιγνωσία με ελληνικά φρέσκα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece
  • Εμπειρία εικονικής πραγματικότητας με κατάδυση στον κόσμο της ιχθυοκαλλιέργειας κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας

Αισιοδοξία, ανάπτυξη, εξωστρέφεια, καινοτομία, δημιουργικότητα, διαπροσωπικές σχέσεις, εμπιστοσύνη – οι κύριοι πυλώνες παρουσίας της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), σε δύο κλαδικές εκθέσεις στις Food Expo Athens, 9-11 Μαρτίου που επιμελήθηκε η εταιρία Promo Solution και στη Seafood Expo North America, Βοστώνη, 10-12 Μαρτίου. Δύο παράλληλα hubs ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας έγιναν κομβικό σημείο συνάντησης Μελών της ΕΛΟΠΥ, συναδέλφων, συνεργατών, πελατών και πολιτικής ηγεσίας. Σε περιβάλλον συγχρόνως φιλικό και επαγγελματικό, οικοδεσπότες και προσκεκλημένοι, είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να οριστικοποιήσουν εθνικές και διεθνείς συμφωνίες που προάγουν την ιχθυοκαλλιέργεια και την οικονομία της Ελλάδας.

Η παρουσία της ΕΛΟΠΥ πλαισιώθηκε από υψηλό επίπεδο γαστρονομίας με φρέσκα ψάρια Fish from Greece από τις καθαρές ελληνικές θάλασσες, που στα χέρια των επιδέξιων chefs Κωνσταντίνου Βασσάλου στην Αθήνα και Peter Minakis στη Βοστώνη, μεταμορφώθηκαν σε γευστικούς μεζέδες για τους επισκέπτες. Επίσης, οι επισκέπτες και στις δύο χώρες απήλαυσαν μια καινοτόμα εμπειρία εικονικής πραγματικότητας και ανακάλυψαν την ιχθυοκαλλιέργεια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Στη Food Expo Athens, το περίπτερο της ΕΛΟΠΥ τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας: το Σάββατο, οι κ.κ. Διονύσης Σταμενίτης, που εγκαινίασε την έκθεση, Αλέξανδρος Καχριμάνης Περιφερειάρχης Ηπείρου και Νίκος Ανδρουλάκης, Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ./Κινήματος Αλλαγής – την Κυριακή: ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, Υπουργός του ΥΠΑΑΤ συνοδευόμενος από τους δύο Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου κ.κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα και Γιώργο Στρατάκο.  Η ΕΛΟΠΥ φιλοξένησε επίσης την κα Ευθυμία Γιόκαλα Προϊσταμένη Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ “Αλιείας και Θάλασσας”, τον κ. Σταμάτη Καμπόλη, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αλιευτικής Πολιτικής, τον πολιτειακό γερουσιαστή Leonidas Raptakis, Πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, και πολλούς εκπροσώπους της χώρας, του κλάδου και των ΜΜΕ.

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

Η ΕΛΟΠΥ, κύριος φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP), του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC) και του European Aquaculture Society (EAS), αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.

Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα το σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας.

Παράλληλα ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η ΕΛΟΠΥ παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, έρευνα, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα. Επιπλέον, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish from Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Σχετικά με το Fish from Greece 

Τα φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής Fish from Greece έχουν απαράμιλλη φρεσκάδα, υπέροχη γεύση, εξαιρετική ποιότητα και πλούσια θρεπτικά συστατικά. Αναπτύσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον, την πεντακάθαρη διαυγή θάλασσα της χώρας μας, σύμφωνα με αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφονται με εξαιρετικής ποιότητας, πλήρως ισορροπημένες μη γενετικά τροποποιημένες ιχθυοτροφές.

    

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ